0 kommentarer

Noget i vandet af Catherine Steadman

af d. 16. oktober 2019
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93681-53-8

Originaltitel

Something in the water
oversætter: Rasmus Hastrup

Udgave

1. udgave

 

’Har du nogensinde tænkt på, hvor lang tid det tager at grave en grav? Det behøver du ikke længere. Det tager en evighed. Uanset hvor lang tid, du tror, det tager, skal du fordoble det.’

Sådan starter bogen, ordene er Erins, hun er i gang med at grave. Snart får vi også at vide hvem graven er tiltænkt: Erins mand, Mark.

’Jeg er ikke et ondt menneske. Eller måske er jeg. Måske kan du afgøre det?’

Erin springer nu 3 måneder tilbage i tiden, og vi hører om hende og Mark, deres første møde, forelskelsen, bryllupsplanerne og den planlagte bryllupsrejse: 3 uger til Bora Bora.

Erin arbejder på en dokumentar, hvor hun følger 3 indsatte for at skildre deres forbrydelse, tiden i fængslet og løsladelsen. Det er både spændende og skræmmende. Mark arbejder i finanssektoren. Fremtiden ser lys ud for parret, bryllup, hus, børn. Men da Mark bliver fyret fra sit job, sker der noget med ham. De må se i øjnene, at deres økonomi vakler ganske alvorligt. Den 5-stjernede bryllupsmiddag må skiftes ud med en mere simpel, og bryllupsrejsen kortes ned til 2 uger. Mark er meget alvorlig omkring deres økonomi, hvor Erin mere tænker: hvor slemt kan det være, vi har penge på kontoen og det er vores livs fest, vores bryllup.

På bryllupsrejsen tager de ud for at dykke – og de finder ’noget i vandet’ – noget, som vil kunne ændre hele deres situation, hvis de ellers griber det rigtigt an. Det er nogle store moralske dilemmaer, parret kommer i.Kan de beholde det, de har fundet? Er der nogen efter dem? Er de skyldige i andre menneskers død? – det er ikke længere kun en rus af lykke, de befinder sig i, men også frygt, anger og panik griber det unge par.

Bogen er godt skruet sammen, den starter med slutningen, kan man sige, hele bogen igennem ved læseren godt, at Mark er død og Erin har begravet ham – det spændende er, hvad der skete og hvorfor. Erin, vores hovedperson, er beskrevet med humor og vid. Hun virker troværdig som person, både når det gælder forelskelse, frygt og overlevelsesvilje.

Bogen er skrevet med humor, den er fyldt med overraskelser undervejs, ligesom slutningen overrasker. Det er forfatterens debut, og det må jeg sige, hun er sluppet rigtig godt fra.

Hvem kan du stole på, når det gælder? Og er Erin et ondt menneske? Er Mark?

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter