0 kommentarer

Aldrig af Ken Follet

af d. 3. januar 2022
Info
 
Sideantal

765

Udgivet

2021

ISBN

9788702326468

Originaltitel

Never

 

Har du nogensinde forestillet dig, hvordan verden nogensinde skulle ende på randen af en atomkrig? Det kan jeg, for at være ærlig, ikke komme i tanke om, at jeg nogensinde har. Måske på grund af min unge alder og det faktum, at jeg endnu ikke var født under cubakrisen – det var nemlig sidste og eneste gang USA havde hæver sit beredskabsniveau til DEFCON1. Det højeste beredskabsniveau, der indikerer en overhændende risiko for atomkrig. Det er mere end 50 år siden. I vores tid er det vel komplet urealistisk at forestille sig at verdensførende nationer kan ende i en konflikt, hvor atomkrig er den eneste løsning… Er det ikke?

Med bogen Aldrig formår Ken Follet af skabe en skræmmende realistisk fortælling om, hvordan en række af isoleret set små begivenheder gradvist optrapper globale spændinger mellem verdens førende nationer og til sidst ender med, at den amerikanske præsident skal minde sig selv om, hvordan proceduren er for at gøre brug af atomfodbolden.

Jeg blev, som mange andre, introduceret for Ken Follet gennem century-triologien. Historien i Aldrig mindre til forveksling om konfliktoptrapningen op til første verdenskrig. Den virker skræmmende nok på ingen måde mindre realistisk. Som læser sidder man tilbage med en følelse af meningsløshed og en frustration over, hvordan stolthed og hævn potentielt kan lede til tab af millioner af menneskeliv.

Jeg giver Aldrig 5 ud af 5 stjerner. På trods af, at Ken Follet fortæller historien gennem fem forskellige personer og man således først føler en relation til personerne et par hundrede sider inde i historien, har han formået at skrive en særdeles virkelighedstro spændingsroman. En bog man har svært ved at lægge fra sig, når man først er kommet i gang og en bog som omhandler et spændende emne som enhver kan relatere til.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter