0 kommentarer

B.P.R.D. Hell on Earth – gods and monsters af Mike Mignola

af d. 3. januar 2022
Info
 
Sideantal

140

Udgivet

2012

ISBN

9781595828224

Originaltitel

B.P.R.D. Hell on Earth, 2, forfatter: John Arcudi; kunstnere: Guy Davis; Tyler Crook; farvelægger: Dave Stewart; diverse: Clem Robins

 

Samlingen af de to uafhængige fortællinger “Gods” og “Monsters” er bind to i serien Hell on earth. Det er meningen at vi skal acceptere at krigen mod frøerne er ovre, mens dens katastrofale konsekvenser – vulkanudbrud, og kæmpemonstre der enten væltede ud af jordskorpen eller ned fra himlen for blandt andet at fjerne Houston fra verdenskortet, stadig spreder død og ødelæggelse. Abe Sapien og co. sendes ud for at nedkæmpe et par kæmpemonstre i en tom svømmepøl. Samtidig følge vi en stor gruppe unge der er på flugt på fods, væk fra monstrene. Det er Guy Davis der tegner, og hans gnidrede og nærmest sjuskede stil er noget man skal kunne se bort fra for at nyde historien. Men historien er bare ikke videre spændende, det er nærmest bare et intermezzo hvis eneste formål fortællemæssigt er at bringe Abe Sapien i knibe. Rammen i form af en verden der er på vej til det rene helvede er faktisk det eneste der har tyngde, den forholdsvis lille hændelse som udgør historien er som en regndråbe i havet. Den flytter ikke noget.

“Gods” har kun et enkelt lyspunkt i den overraskende og voldelige slutning, og gid forlaget dog ville pensionere Guy Davis fra serien.

“Monsters” er væsentligt bedre. Tegneren er Tyler Crook og alene det er et stort fremskridt. Her møder vi Liz Sherman, der er flygtet ind i en trailerpark og forsøger at leve et liv i ubemærkethed, men den flok tosser der bor omkring hende har på en eller anden måde gennemskuet at hun er et form for specialagent. Og da trailerparken ligger lige op til en dam hvorfra frøerne begynder at sprede sig, er det en selvfølge at naboernes opførsel bliver meget skummel. En mere afdæmpet fortælling, alene det at den er centreret omkring et lille område rent geografisk giver mere ro på end albummets indledning.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter