0 kommentarer

Werner – Besser is das! af Brösel

af d. 12. februar 2017
Info
 
Forfatter
Omslag
Sideantal

128

Udgivet

1989

ISBN

3-922969-73-9

 

Ja, det er sgu bedre, titlen holder hvad den lover og forsiden er den flotteste i hele Brösels omfattende produktion. Werner får på forsiden ikke lov at sige noget som han plejer, for enten havde Flensburger Brauerei truet med sagsanlæg eller også frygtede forlaget det. Figuren havde indtil dette album sværget til bryggeriets lokalkendte pilsner, men Werner var begyndt at drikke Brösels hjemmebryg. Øllen hed Bölkstoff, og det er den Werner mente var bedre. Det er den han holder i hånden på omslaget.

Tilbage til anmeldelsen…en fesen start undgås ikke helt, albummets eneste svipser er overraskende nok Brösels ellers faste trumfkort, nemlig katastrofemageren Meister Röhrich. Ejeren af vvs-firmaet har fri og lærlingen Werner bliver misbrugt som gartner i privaten. Det ender som sædvanlig med en eksplosion, men det er ikke længere sjovt.

Efter en lille håndfuld gode eńsides gags knalder Brösel den hidtil længste historie på bordet, hvor Werner og tre kompaner, drevet at ulidelig øltørst, tager på bryggeribesøg og der finder  inspiration til selv at brygge. Da første bryg er klar til prøvesmagning holdes der ‘reception’ med knaldperlerne fra MC Klapstuhl. På vej til festen får de jævnet en byggeplads med jorden. Og rockerpræsidenten rygger ørerne af flere af sine undersåtter før de overhovedet er kommet ud af døren. Da sprittågerne er tilpas tætte svæver Werner ind i en drøm, hvor han er slotsherre og ølkonge, hvis rådgivere nægter at give ham øl. Der er ikke meget mening med den passage, men den er sjov.

Den lange fortælling overlever fordi de mange situationer er simpelt forbundne og reelt fungerer som små enkeltstående kapitler. Og den korte tågede tossefortælling har Brösel næsten, altid styr på.

Lidt af anarkismen er gået tabt i de pænere tuschstreger, til gengæld er albummet ret helstøbt.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter