0 kommentarer

Genstart af Claus Lohman

af d. 8. august 2022
Info
 
Sideantal

275

Udgivet

2022

ISBN

978877561144

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Genstart er første bind i Claus Lohmans serie om retsgenetikeren Sarah Bermann. En ung kvinde findes myrdet på sit kollegium, og der er meget der tyder på at man har med en religiøs galning at gøre. På samme kollegium bor den ung amish, David Stoltzfus, og mistanken rettes hurtigt mod ham. I forbindelse med opklaringsarbejdet, er der taget DNA og disse prøver er sendt til Sarah. Under bearbejdningen af DNA’et opdager Sarah en helt sensationel biologisk ændring, som kommer til at få stor betydning for amish-folket, såvel som for Sarah selv.

Det er en forrygende handling man som læser bliver hvirvlet ind i. Det er en velskrevet bog, og siderne forsvinder mellem hænderne. Ikke en bog man lige tror man skal læse et enkelt kapitel i inden man lægger sig til at sove, hvis man prøver går det ud over nattesøvnen….på den positive måde.

Jeg har fulgt Claus Lohmans forfatterskab siden jeg læste hans debut roman Genstart fra 2013, og har mærket en ændring i skrivestilen, der er blevet lidt mere stram og mere fokuseret på plottet.  Jeg var meget fascineret af Genstart da jeg læste den, og fandt at titlen med sin dobbelthed pirrende. Bogen var spændende og plottet var godt, men der var nok, for nogle læsere lidt for meget kemi og genetik snak. Personlig fandt jeg det interesant, men min kone syntes det forstyrende handlingen med alle de faktuelle oplysninger, det er der nu rettet op på. I den nye omskrivning af Genstart er sidetallet reduceret ret pænt fra de oprindelige 462 sider til nu 275 sider. Den stramning der er sket har på ingen måde skadet handlingen, nok tværtimod. Claus Lohman bringer stadig masse af liv og sjæl ind i persongalleriet og handlingen er nu det helt centrale i bogen. Der er stadig masser af genetik i bogen, men nu falder det naturligt i handlingen, og fylder ikke mere end det er nødigt.

Det er dog ikke kun teksten der er ændret, der er også kommet en ny forside på bogen. Hvor den gamle forside også fokuserede meget på genteknologien, så rammer den nye handlingens omdrejningspunkt nemlig amish-folket.

Jeg er meget spændt på at læse omskrivningen af de to næste bøger i trilogien, Genspejl (2015) og Genkald (2016).

Claus Lohman (1971) er uddannet fysik- og kemilærer og bosat i Odense.
Medlem af Dansk Forfatterforening, og ophavsmand til genren science reality, der kredser i området mellem virkelig og fiktiv videnskab.

Bogen er et anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter