0 kommentarer

Waldur – Drengen med det store hoved af Dorte Grynderup og Louis Grynderup

af d. 27. oktober 2019
Info
 
Sideantal

141

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93879-15-7

Originaltitel

Waldur - Drengen med det store hoved

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Waldur er ikke som alle andre børn. Han fødes med et ekstra stort hoved og kan allerede fra meget ung alder tale, synge og gå. Han er et barn som der lægges mærke til, men han vokser op i en familie hvor han lære at sætte pris på den han er. Han lære at være god ved andre og han er meget nysgerrig. Han stiller utrolig mange spørgsmål og hans bedstefar er den som forstår ham allerbedst.

En dag skal Waldur i skole og lære mange flere spændende ting. Og nogen gange spørger han om så meget at læreren bliver helt træt. Men Waldur finder ud af med tiden at han ikke behøver vide alt og at han nok skal finde ud af hvad hans plads i livet skal ende ud med at være.

Bogen er rigtig hyggelig og illustrationerne er super fine, der måtte endda godt have været flere, men det er nemt undervejs at forestille sig Waldurs liv.

Det er ikke en helt nem bog at læse og den egner sig nok allerbedst til højtlæsning eller til børn som er så store at de har læst en del selv i forvejen. For den er ikke enkel og ligetil i sproget, og den bliver desværre lidt tung at læse da mange fraser går igen. Der kunne sagtens have været skåret en del væk og så havde man stadig fået samme historie ud af den. For selve historien er ganske sød. Og man kan lære sine børn om hvorfor man ikke skal mobbe, hvad det vil sige at tage hensyn og andre små dilemmaer som vi alle støder på som børn. Så en god bog til debat og til at gøre børn mere nysgerrige på tilværelsen. Men man skal være forberedt på at være med hele vejen som voksen, da den er svær at læse.

En fin bog som dog er lidt tung at håndtere, men som man i fællesskab med sine børn vil kunne få stor glæde af.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter