0 kommentarer

Peter Pedal på stranden af Margret Rey

af d. 27. oktober 2009
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2009

ISBN

87-626-4931-0, 978-87-626-4931-6

Originaltitel

Curious George goes to the beach

 

Peter Pedals gode ven, manden med den gule hat, har en overraskelse til ham, de skal en tur til stranden. Da de er kommet derned, møder de Bitten og hendes bedstemor, men Bitten er ikke ligeså begejstret for stranden som Peter, hun har nemlig aldrig prøvet at svømme før.

Peter derimod elsker at bade og svømme. Han nyder at være på stranden og har ikke svært ved at få tiden til at gå, han både spiller bold, graver i sandet og leger med en krabbe. Da han får øje på en livredder, der sidder i sit tårn, bliver nysgerrigheden vakt, og da livredderen forlader sin plads, er Peter ikke sen til at kravle op og overtage hans plads. I kikkerten kan han rigtig kigge rundt på hele stranden, men livredderen jager ham ned igen, da han kommer tilbage.

Al den sjov har gjort Peter sulten, og han finder madkurven frem. Han opdager, at nogle måger stjæler af maden og begynder sammen med Bitten at fodre de sultne fugle. Pludselig kommer de til at se at tidevandet har ført madkurven væk fra stranden og så er gode råd dyre. Denne lille abe får en god idé og henter livredderens flydebræt, så han kan komme ud til kurven, og da han efter en succesfuld redningsaktion er på vej ind mod land, svømmer Bitten ham i møde. Desværre er kurven tom, men dagen får en dejlig afslutning alligevel, da Peter og manden med den gule hat rykker over til Bitten og hendes bedstemor. De leger alle i vandet og afslutter dagen med at deles om Bitten og hendes bedstemors mad.

Sød fortælling som både handler om det at være på stranden og hvad man kan lave der, men også om at være vandskræk og ikke kunne svømme. Fortællingen er skrevet i vanlig stil, som man kender den fra historierne om Peter Pedal, og sådan skal det være. Som altid pragtfulde tegninger, der fuldender en sød fortælling om den elskede, men også frække abe. Mon ikke alle børn, der er glade for Peter Pedal også vil blive begejstrede for denne bog? Jeg tror det.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter