0 kommentarer

Vintermænd af Jesper Bugge Kold

af d. 20. oktober 2014
Info
 
Sideantal

398

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7141-837-8

 

I Hamburg møder vi de to brødre Karl og Gerhard Strangl i november 1938. Karl har en klædefabrik og kone og fire børn. Gerhard er matematik professor og forelæser ved universitetet i Hamburg. Gerhards kone og eneste barn er døde nogle år tidligere. Nazisterne har taget magten, men Karl og Gerhard mener ikke, det berører dem direkte. De sympatiserer under ingen omstændigheder med nazismen, men de har heller ikke taget klar afstand.

Karl har meldt sig ind i Nazistpartiet, af hensyn til sin virksomhed. Han vil gerne have nogle leverancer til Wehrmacht. Han har selv været soldat i 1. verdenskrig, og mener det er hans pligt også at deltage i denne krig.

Gerhard holder sig for sig selv på universitetet. Han er pacifist og sympatiserer under ingen omstændigheder med nazismen. Men en dag banker Gestapo på hans dør!

Vintermænd er en bog, som jeg egentlig synes, det er ubehageligt at læse. Ubehageligt fordi man møder nogle personer, som måske kunne have været en selv, hvis man nu tilfældigvis var født og opvokset i Tyskland i den periode. Det er ganske afskrækkende tanke.

Det er en velskrevet bog. Plottet hænger godt sammen, og det er ikke en bog, man glemmer lige med det samme.

Den er absolut læseværdig, hvis man interesserer sig for Tyskerne under anden verdenskrig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter