0 kommentarer

Det sidste kongerige af Bernard Cornwell

af d. 24. februar 2008
Info
 
Sideantal

361

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29170-2

Originaltitel

The last kingdom

Udgave

1.udgave

 

Blodet sprøjter, når Uhtred går i krig – med eller mod danskerne.

Uhtred, søn af Uhtred, er aeldormand på borgen Bebbanburg i 870’ernes England. Som barn oplever han at se sin far blive slået ihjel af danskerne, hvorefter Uhtred selv bliver taget til fange og opfostret af de samme danskere.
Under vikingen Ragnars beskyttende vinger lærer han at blive en rigtig kriger, med alt til faget hørende. Men da Ragnar omkommer, vender Uhtred sig til sit eget folk, englænderne, og kæmper nu mod de fremstormende danskere i kong Alfreds tjeneste. Danskerne har slået de fleste af Englands små kongedømmer i småstykker, og regerer nu over store dele af landet. Tilbage er et enkelt kongerige – Det sidste kongerige – og det er om det, slaget skal stå.

Fortællingen bliver serveret på en munter og gemytlig måde, og er fuld af lun engelsk humor. At forfatteren, og dermed Uhtred, ikke har meget tilovers for kristendommen, skal man være mere end almindeligt svagtseende for at overse.

Dette er en historisk roman, hvor forfatteren har forsøgt at være så tro mod historien som muligt, selv om han indrømmer at have taget sig visse kunstneriske friheder.

Hvis du, som jeg, elsker vikinger og historiske romaner, er “Det sidste kongerige” ikke til at komme udenom. Den er velskrevet, spændende, rå og blodig, uden at den tipper over og bliver for meget.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter