0 kommentarer

Vildheks: Fjendeblod af Lene Kaaberbøl

af d. 8. marts 2015
Info
 
Sideantal

174

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7105-248-0

 

Anden sidste bog om Clara og hendes vildhekseliv begynder lige hvor den forrige sluttede, og det giver handlingen et rigtig godt afsæt. For med den slutning i forrige bog er der en hel del spørgsmål som stadig venter på at blive afklaret, og det var også hvad jeg håbede på ville ske med denne bog. Desværre var det ikke helt hvad jeg fik. Nogle spørgsmål blev besvaret i begrænset omfang, mens nye problemer opstod.
Clara er stadig på jagt efter svar der kan vække hendes moster Isa fra hendes dødlignende søvn, sammen med de andre der ligger ved siden af Isa. Hjemme venter hendes mor på en hel del svar alt i mens Claras far stadig er på hospitalet og det lader til at Oscar bare aldrig får lov til at komme hjem. Det er vel også meget heldigt for han er ret godt modspil til Claras lettere tilbageholdenhed sommetider, så på den måde er han et godt friskt pust.

Historien i den her bog skal ligne at handle mest om hvordan de skal genoprette diverse ting som er kørt af sporet, og så langt så godt. Pludselig tager historien dog en anden drejning og vi bliver præsenteret for Kahlas mor, som vi hele tiden troede var død, og nu handler historien meget om hende. Det havde jeg som sådan ikke noget i mod, mit problem var bare at der manglede forklaringer på Kahlas mor – hvorfor var hun ikke død alligevel, og hvorfor kommer hun først ind i billedet nu, og hvorfor er hun spæret inde? Der var så mange spørgsmål med denne inklusion af en sådan karakter, som bare blev skubbet til side uden overhovedet at blive behandlet på grund af den måde historien om Kahlas mor sluttede, hvilket jeg ikke brød mig om.

Men i det store hele syntes jeg alligevel bogen var ret god. Enkelte ting stak mig i øjnene som for eksempel det med Kahlas mor – og hvad var lige begrundelsen for den minotaur der dukkede op i historien og så bare forsvandt igen som intet var hændt?! – , det er primært når jeg sidder tilbage og ikke kan finde hoved og hale i historien på den måde, at jeg mangler lukkede døre så at sige for de spørgsmål der opstår. Set i det store hele med hvad der skete i forrige bog og hvad jeg forventer der sker i næste og sidste bog, så er ”Fjendeblod” en ganske udmærket overgangsbog til sidste og afgørende historie for Clara og hendes venner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter