0 kommentarer

Aldrig uden dig af Harriet Lane

af d. 8. marts 2015
Info
 
Sideantal

275

Udgivet

2015

ISBN

978-87-12-05068-1

Originaltitel

Alys, Always

 

Romanen starter med, at Frances (bogens hovedperson) en mørk aften på vej hjem, ser en bil liggende på hovedet i skovbunden. Hun stopper op, tilkalder hjælp og går hen til bilen for at undersøge, om der er nogen der er kommet til skade. I bilen finder hun Alys som er hårdt medtaget og desværre ikke overlever det alvorlige uheld.

Alys viser sig at være gift med den verdensberømte og meget anerkendte forfatter Laurence-Kyle. Ægteparret har sammen to voksne børn, den tillukkede Teddy og den charmerende Polly som næsten altid er forvirret.

Politiet opfordrer Frances til at mødes med Alys familie, da de mener det vil være godt for begge parter. Mødet med Alys familie og ikke mindst det spirende venskab med Polly, åbner hurtigt en masse døre for Frances.
Langsomt forandrer Frances sig fra at være en lille kedelig, grå korrekturlæser og hun kommer nærmere sit mål om, at blive en del af inderkredsen af byens litterære miljø. – Frances går fra at være en grå mus til en smuk og ombejlet svane i bedste H. C. Andersens stil, men spørgsmålet er, om hendes intentioner oprigtige?

Aldrig uden dig er Harriet Lanes debutoman og bogen er blevet skamrost af flere store dagblade og kendte anmeldere, hvilket jeg personligt undrer mig over, da jeg finder bogen dræbende kedelig. Jeg skammer mig næsten over at skrive det, men jeg har sjældent læst en bog, hvor plottet og pointen i den grad drukner i ligegyldige og meningsløse detaljer. Efter endt læsning sidder jeg tilbage med følelsen af, at jeg faktisk ikke aner, hvad bogen handlede om, hvad forfatteren ønsker at fortæller med historien og hvad bogens titel refererer til.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter