0 kommentarer

Også et liv af Lis Bernth

af d. 8. marts 2015
Info
 
Sideantal

225

Udgivet

1990

ISBN

87-00-85126-4

 

Camilla Bergh ender sit liv i en alder af 21 år. Hun har fixet i flere år og til sidst levet som prostitueret for at få råd til dagens behov.

Hun har forsøgt nedtrapning flere gange og hun er faldet i hver gang.

Hun har været i voldeligt forhold, hun har rejst til Israel men kun i korte perioder kunne holde sig clean, hun har forsøgt at uddanne sig men sprunget fra når det blev kedeligt, hun har løjet og stjålet og været ekstremt egoistisk. Men hun har også været svag og et barn der ikke kunne klare alle de forventninger som verden lagde for hendes fødder.

Hendes forældre blev skilt og hvor hendes bror, der var yngre end hende, formåede at komme igennem det på en ok måde så ramte det hende hårdt, særligt da hendes far vælger hende fra.

Hendes mor er egentlig den der beretter i bogen og hun kæmper en kamp for at holde sig oven vande. Hun ved godt det ikke er hendes skyld at hendes datter er blevet narkoman, men skyldfølelsen kan hun aldrig helt slippe og i perioder helliger hun sit liv til datteren fuldstændigt og forsømmer sin søn en smule. Hun sætter sit eget liv i stå for at vente på hvornår datteren igen har brug for hjælp og selv hendes eget kærlighedsliv lader hun smuldre fordi hun vil være der for sin datter, ligemeget hvor nytteløst det er.

Til sidst bukker Camilla under og dør. Hun har forsøgt at tage en kold tyrker (hvor man stopper fra den ene dag til den anden med at misbruge) og hun bliver alvorligt syg med hvad der ligner tarmslyng. Hun kommer på hospitalet men klarer den ikke. Hun får endelig den fred hun har søgt i så lang tid under sit misbrug.

En hård historie som jeg er sikker på mange ikke vil bryde sig om at læse, men jeg må så også sige at i forhold til andre bøger om samme emne er den ikke så barsk som den kunne være.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter