0 kommentarer

Vilde Dyr af Gin Philips

af d. 28. december 2018
Info
 
Sideantal

261

Udgivet

2018

ISBN

9788740038422

Originaltitel

Fierce Kingdom på dansk ved Nete Harsberg

 

Vilde Dyr er for dig, der er på udkig efter den næste pageturner.

Romanen handler om Joan og hendes fireårige søn, der er i zoologisk have. Det er blevet tid til at vende snuden hjemad, og mens de pakker sammen, hører Joan nogle høje knald. Hun lægger ikke mere i det, og de bevæger sig mod udgangen. På vej hertil går det op for hende, at der er noget helt galt, og hun indser, at de høje knald faktisk var skud. Det bliver til en gemmeleg i zoologisk have med livet som indsats, og hvor menneskets mørke sider udforskes.

Jeg var fanget med det samme og slugte hurtigt bogen. Den er egentlig ikke så lang, men længden er passende og tætpakket med spænding. Sproget er let og lækkert, og der er ikke gjort brug af for meget billedsprog eller fancy vendinger. Det er derimod lige på, hvilket er virkelig dejligt at læse. Det betyder også, at det giver mere plads til selve handlingen. Noget af fortællingen foregår også gennem Joans tanker, og det synes jeg ikke gør noget, da det tilføjer hende dybde.
Jeg var ret imponeret over Gin Phillips lille roman og var fascineret af hendes skildring af mennesket og dets skyggesider. Hvor langt er man villig til at gå for at beskytte sig selv og sine kære? Hvad er rigtig og forkert i sådan en situation? Og hvordan holder man sig skjult med børn på slæb? Fortællingen er utrolig nervepirrende og godt skruet sammen, fuld af suspense.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter