0 kommentarer

Ernie and the Piranha Club 1995-1996 af Bud Grace

af d. 29. december 2018
Info
 
Forfatter
Omslag
Sideantal

210

Udgivet

2017

ISBN

978-0-9887098-6-7

 

’95-’96 var et godt år for Ernie. Serien er på sit højdepunkt, de grotesk grimme figurer (der findes simpelthen ikke smukke mennesker hos Grace), optræder i bizarre, men logisk opbyggede scenarier, som Grace dygtigt fordrejer, så man næsten ikke kan se den logiske sammenhæng længere. Det er absurd voldtægt af logik, der gør at en situation hvor Ernie (eller Erling, som han hedder i den danske version) køber en kakerlak der kan imitere Elvis, ved et uheld får kakerlakken op i øret, hvilket kakerlakken ikke overlever. Nu må Erling for retten, anklaget for drabet på selveste Elvis Presley. Situationen udvikler sig i mere vanvittig retning, for den døde bortføres af et par marsmænd.

Der er mange andre genialt udtænkte situationer, som da Ernies netdating skaber kontakt med en chimpanse. Eller de to røvere der røver den samme 7-11 dagligt, men er trætte af at pendle tværs gennem byen. De finder på en løsning, og den er i sandhed tåbelig; de flytter ind i den tomme lejlighed overfor 7-11. Og Grace fortæller hvordan Dr. Enos tog sin lægeuddannelse. Vi ser ham også i sin lægepraksis, det er altid en fornøjelse, Enos sætter prikken over i’et i kvaksalveriet.

Der er også enkelte strips der over fire billeder knalder en hurtig pointe af, og det mestrer Grace sgu også. Han er ikke kun god i de lange vanvittige forløb, men også på den korte distance.

Det er pløkåndssvagt, satirisk, dumt, plat og forfriskende langt ude. Kombinationen af den dumme logik og de grimme figurer gør serien genial. Man kunne godt tro at det ikke kræver noget stort talent konstant at tegne grimme figurer, men at holde det som en konsistent stil, det er netop beviset på Bud Graces tegneevner.

Indimellem sker det at Grace rammer ved siden af, hvor pointen er lidt svær at få øje på – figurernes gestik kan være svær at tyde, og Grace kan også være lidt indforstået. Eller mere amerikansk end europæisk.

Bibliotek.dk har en ganske rammende beskrivelse af serien ‘Ernie’: Tegneserie om ungkarlen Ernie, hans aparte familie og bekendte og deres fælles bizarre oplevelser i en dagligdag, hvor alt er vendt på hovedet.

 

Ikke tilgængelig på biblioteket.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter