0 kommentarer

Venus’ fødsel : kærlighed og død i Firenze af Sarah Dunant

af d. 22. december 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

371

Udgivet

2004

ISBN

87-553-3446-6

Originaltitel

The birth of Venus

 

Alessandra er femten år, da historien starter i 1492. Hun bor i Firenze, der på dette tidspunkt blomstrer både kunstnerisk og religiøst. Kunsten kommer også til Alessandra og hendes familie i form af en udenlandsk maler, hendes far har hyret til at udsmykke deres kapel. Selv er Alessandra meget kunstinteresseret, og derfor drages hun mod den sky fremmede. Alt ånder lykke og fred, indtil frankerne indtager byen. Samtidig med dette kommer et nyt overhovedet til byen, som forandrer alt. Der kommer udgangsforbud, og et nyt politi kun bestående af børn. Alessandra er en egenrådig, passioneret sjæl, og som en ugift pige higer hun efter sin frihed. En dag får hun chancen for at blive fri, da hun får en frier. Men ægteskabet er ikke uden problemer, og maleren lurer evigt i hendes tanker.

Gennem Alessandras lidenskabelige og passionerede stemme får vi beskrevet Firenzes historie på dette mest kritiske tidspunkt. Alessandras historie er gribende, og når første side er vendt, er der ingen vej tilbage. Det er en historie om kærlighed, frihed, religion, erotik og død.

Bogen er en absolut must read. Gå ikke forbi den! Der er spænding, intriger, kærlighed og had fra ende til anden, og når den sidste side er læst, hænger den fast i tankerne flere dage efter. Denne bog kan ikke undgås!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter