0 kommentarer

Da gud var dreng af Sankt Nielsen & Madam Karrebæk

af d. 28. oktober 2015
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4013-2

Udgave

1 udgave, 1 oplag

 

Da Gud var dreng, var alting sort sort sort og alt omkring ham var fyldt af ingenting….ingenting at lave, ingenting at se på, ingen at lege med og ingen at snakke med, bare tomhed. Dette ingenting som er så svært at forklare et lille barn, der spøger hvad var der før Gud skabte jorden.
Jeg tænker, at lave en billedbog der magter at fortælle, hvad der fandtes før skabelsen, og så i børnehøjde…det er noget af en udfordring. Men det er i den grad lykkedes med “Da Gud var dreng” og ikke bare for børn, faktisk også for os voksne.
Bogens korte tekster der både er filosofiske og med en god del humor, sammen med Dorte Karrebæksminde fantastiske tegninger som er sprudlende, men samtidig også lidt uhyggelige, er der her et grundlag for mange hyggestunder voksen og barn sammen. Det er nemlig i min optik en samtalebog, en bog ikke bare om tiden før skabelsen, men også en bog om det at være alene og lidt bange uden mor og far, at ønske sig noget vildt meget, og så når man får sit ønske opfyldt, så er det ikke nok, mer vil have mer. Det at med det gode kommer også det onde, og hvad er det egentlig for en verden vi lever i. Jo, der er til mange timers læsning og samtale med børn ….og lidt tid til eftertanke for os voksne.
Jeg synes det er en fantastisk bog og kan kun på det varmeste anbefale den. Men det er ikke en bog som barnet skal læse alene fra start, jeg tror det er vigtigt at man starter med at se i den sammen og snakke om den, da jeg ellers tror bogen på nogle børn kunne virke lidt voldsom. Her i huset vil den i hvert fald blive brugt flittigt.

Lån bogen på Biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter