0 kommentarer

Var det ikke nemmere at købe Gyldendal? af Otto B. Lindhardt

af d. 27. februar 2012
Info
 
Sideantal

172

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-12537-5, 978-87-02-12536-8

 

Hvis man som jeg er bare en lille smule nørdet hvad angår bøger, så er dette en sand lille perle, der rummer masser af historie om forfattere, forlag og ikke mindst folkene og arbejdet bag det at udgive bøger.
Otto B. Lindhardt er ikke en hr hvem som helst i den sammenhæng, men derimod én af de mest fremtrædende og indflydelsesrige forlæggere i formidlingen af dansk litteratur.

I denne lille erindringsbog fra et forlæggerliv, følger vi den unge Otto fra starten i Holte Boghandel hos Knud Falkjær-Pedersen i 1943, til han forlader Gyldendal efter et forrygende 200 års jubilæum i 1970 for i stedet med sin gode ven Gert Ringhof at kaste sig over nye udfordringer i deres eget forlag Lindhardt og Ringhof.
Vi kommer med Otto rundt i USA, hvor han snuppede idéen med billigbøger med hjem til Danmark, og også lærte en masse om hvordan man driver en stor forlagsvirksomhed. Viden som kom ham til gode i Gyldendal, hvor han udarbejdede nu strategier og retningslinjer for såvel redaktion, produktion, salg og ikke mindst reklame og markedsføring.

I bogen skildrer Lindhardt også på varmeste vis en del af de mennesker som har været en del af hans liv, eks. Harry Martinson, Pär Lagerkvist, John Steinbeck, Mikhail Sjolokhov som han besøger og ikke mindst Karen Blixen. På forlags siden er det Knud W. Jensen, Ole Wivel og Jokum Smith med flere, der som de tætte samarbejdspartnere er refereret til.
Det er svært at give en fyldestgørende anmeldelse af bogen, da den rummer så meget af dansk bogkultur inden for en periode af ca. 30 år.

Sluttelig vil jeg med Jarl Helleman, finsk forlægger, ord sige ” Rigtige forlæggere giver aldrig op, for professionen bliver en måde at leve på”, en beskrivelse som passer storartet på Otto B. Lindhardt

LÆS BOGEN 😉

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter