0 kommentarer

Tyve kærlighedsdigte og en fortvivlet sang af Pablo Neruda

af d. 27. februar 2012
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

53

Udgivet

1979

ISBN

87-87748-14-2

Originaltitel

Veinte poemas de amor y una canción

 

Pablo Neruda er en af Sydamerikas mest anerkendte og læste forfattere, og jeg tilhører den gruppe af mennesker, der er meget begejstret for Nerudas digte og øvrige værker. Efter at have læst “Tyve kærlighedsdigte og en fortvivlet sang” er jeg stadig begejstret for Nerudas digte og anbefaler andre også at læse denne fremragende digtsamling.

Da “Tyve kærlighedsdigte og en fortvivlet sang” udkom for første gang i 1920`erne modtog digtene en del kritik, men ikke desto mindre er denne digtsamling nok den mest kendte af Nerudas værker – måske bortset fra fortællingen “Jeg bekender jeg har levet”.

Digtene i denne bog handler, som titlen også antyder, om kærlighed, kvinder, erotik og følelser. Det kan måske lyde som noget, der er for meget af det gode, men man vil ikke desto mindre gøre sig selv en bjørnetjeneste ved ikke at læse digtene i denne samling.

Neruda anvender mange billeder og metaforer når han skriver, ligesom han har tendens til at bruge humor, hans sprog er flydende og han er en sand mester til at beskrive kærligheden til sin kone Mathilde (og andre kvinder for den sags skyld).

Jeg har efterhånden læst temmelig mange af Nerudas værker, men “Tyve kærlighedsdigte og en fortvivlet sang” hører absolut til blandt favoritterne – fordi Neruda i denne samling overgår sig selv rent sprogligt og fordi digtene er morsomme og præcise.

Fem stjerner og en varm anbefaling herfra.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter