0 kommentarer

Uhyret fra Betlehem af Søren Mosegaard

af d. 12. maj 2007
Info
 
Sideantal

873

Udgivet

2001

ISBN

87-02-00506-9

 

Bogen er skrevet af multikunstneren Søren Mosegaard, der om muligt snarere er multiprovokatør end kunstner. Han søgte ved sidste folketingsvalg opstilling under navnet ‘Republikanerne’ og har udgivet en bog/tegneserie der nærmest er fundamentalistisk antiroyal.
I ”Uhyret fra Betlehem” er provokationen igen i højsædet, idet historien kaster grus i opstandelsesmyten og skyder særdeles skarpt på diverse religiøse retninger. Især katolicismen står for skud. Hovedpersonen er kunstmaleren Adam East der bliver indblandet i en jagt på et skelet der viser sig at være den afdøde Messias. East jages af religiøse fanatikere, der vil destruere skelettet for at redde deres trosretning fra udslettelse. Så langt så godt. For i skelettet bor et insekt fra det ydre rum, og dette er historiens uhyre, der hen mod slutningen manifesterer sig i en halvt haj-, halvt menneskelig krop.

Mosegaards sprog er provokerende, overfladisk og anstrengende, – som taget ud en amerikansk film om voldelige drengebander, og handlingen er papirtynd. Bogens kritik og historiske gengivelser af kirkens ugerninger virker både troværdige og spændende, men handlingen og det nærmest ‘Stephen King’-agtige uhyre der lurer i kulissen er ikke nok til at retfærdiggøre 873 sider. Der mangler en historie som kunne følge den ellers saglige religiøse kritik op.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter