0 kommentarer

Udbruddet, Maze Runner 4 af James Dashner

af d. 1. august 2016
Info
 
Sideantal

328

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4356-0

Originaltitel

The Kill Order
oversætter: Thomas Munkholt

Udgave

1. udgave

 

”Udbruddet” er en forhistorie til Maze Runner trilogien, hvor vi får lidt flere svar på, hvad der egentligt skete med de soludbrud og virussen, der ramte jorden, før Wicked blev dannet og labyrinten bygget.

Vi følger to teenagere Mark og Trina, der befandt sig i undergrundsbanen, da soludbruddet brød ud og herved reddede livet. De stod dog foran en hård kamp for overlevelse, da alle gik i panik og kun tænkte på at overleve med de få fødevarer der var til rådighed. Heldigvis får de dannet en lille gruppe med bl.a. nogle veteraner fra hæren, der ved hvordan man skal overleve i kaossituationer. Langsomt men sikkert får de skabt sig en lejr væk fra den gamle civilisation og får en hverdag op at køre, dog med mange ar på sjæl og krop.

Pludselig en dag bliver deres lejr dog angrebet af flyvende fartøjer, hvor maskerede mænd skyder folk ned med pile. Mange dør af mystiske kramper, og Mark og en af krigsveteranerne sætter sig for at finde ud af hvad der foregår. For hvorfor vil nogen udrydde flere mennesker, nu så mange liv gik tabt ved soludbruddene og hvad er det for en slags gift, der tilsyneladende er på de pile, som gør at nogle dør med det samme, mens andre lige så stille bliver vanvittige?
Det bliver et kapløb med tiden, da virussen fra pilene spreder sig alt for hurtigt.

Udbruddet skal læses efter de oprindelige bøger i Maze Runner serien. Det spændende ved trilogien er netop, at man ikke ved hvad der egentlig har fundet sted og lidt må gætte sig til de løse ender.
Udbruddet er såmænd en udmærket bog, men slet ikke så spændende som de forrige. Ret hurtigt inde i bogen ved man godt hvor det hele bærer hen, hvilket er lidt ærgerligt. Jeg havde håbet man fik lidt mere information om verdens situation og håndteringen af soludbruddene, men må stille mig tilfreds med det vi også fik fortalt i Maze Runner trilogien.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter