0 kommentarer

Sort Lucia af Sandra Schwartz

af d. 26. marts 2017
Info
 
Sideantal

221

Udgivet

2017

ISBN

978-87-638-5005-6

 

Lucia er født d. 13. december, Lucia-dag. Men selvom december står for døren, glæder Lucia sig ikke til sin fødselsdag. For 3 år siden døde hendes mor nemlig præcis denne dag, og siden har Lucia trukket sig ind i sig selv. Fra at være bedstevenner med den populære Victoria er hun nu klassens freak, der aldrig bliver inviteret med til festerne og ofte er midtpunkt for drillerier. Hendes eneste ven er den generte Ghita, men det er kun fordi ‘solo er no go’ med mindre man har et seriøst dødsønske.

Luica siger til sig selv, at hun er ligeglad. At det ikke betyder noget. Derfor overrasker det alle, da hun lader sig overtale af sin far til at holde en stor fest for hele klassen på sin 15-års fødselsdag. Men planlægningen af festen ændrer noget, og Lucia må erkende, at hun alligevel ikke er helt ligeglad.

”Sort Lucia” er udgivet i Zoom-serien, som er letlæselige ungdomsbøger med et stærkt indhold, og fortællingen om Lucia er bestemt også en vedkommende historie. Sandra Schwartz gør det let for læseren at leve sig ind i Lucia med sit rørende portræt af hende. Lucia er stadigvæk knust af sorg over morens død, men udadtil er hun den stærke, ligeglade ener, der ikke giver en dyt for de andres fællesskab.

Sandra Schwartz spidder Lucias blanding af sårbarhed og hårdkogt facade lige på kornet, ligesom hun smukt får savnet efter moren til at stå knivskarpt. Samtidig beskriver Schwartz også yderst troværdigt den blanding af kærlighed og akavethed, der er opstået mellem faren og Lucia efter morens død, som har gjort det svært for dem at tale sammen.

I det hele taget er ”Sort Lucia” en rigtig fin roman, der kommer rundt om svære følelser som sorg, svigt, venskab og håb, uden at blive en kliché. Lucia fremstår nemlig ikke som et offer, men som en hel person der mod slutningen af romanen må se i øjnene, at hun måske ikke selv er helt uden skyld i sin isolation i klassen. Men at der også er håb om at finde glæden igen.

Velskrevet og vedkommende ungdomsroman der kan anbefales til alle teenagepiger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter