0 kommentarer

Tyvenes marked af Jan Guillou

af d. 20. maj 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

381

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-888-8

Originaltitel

Tjuvarnas marknad

 

Omdrejningspunktet er indbrud begået i pragtvillaer der ejes af svenske hovedrige forretningsmænd. Tyvene er kvalitetsbevidste og tager kostbare effekter og meget dyre vine. Efter veloverstået tyveri pakker de effekterne ned i husstandens bil, og tager efterfølgende sig tid til at drikke en god flaske vin, hvorefter de så stikker af i ofrenes bil. Det lykkes dem flere gange at lave dette nummer, hvilket sætter grå hår i manken hos kriminalinspektør Ewa Johnsèn. Dette er romanens hovedspor, men der er så flere parallelle handlingsforløb.
Kriminalinspektør Eva Johnsèn forelsker sig undervejs hovedkulds en i en mand fra Korsika, som til at starte med præsenterer sig som værende en tyv, og bagmandspolitiet får langt om længe beviserne på plads mod en økonomisk kriminel, mens en svensk direktør Henric Gundell planlægger en enorm økonomisk gevinst, som han på lovligt vis kan tiltuske sig.

”Tyvenes marked” er den første bog af Jan Guillou jeg har læst. Det er der sikkert nogen der vil undre sig over, men sådan er det ikke desto mindre. Inden jeg gik i gang var mine forventninger ret høje. Jan Guillou sælger rigtig mange bøger, så da jeg faldt over denne titel, tænkte jeg at jeg ville starte med den, og så læse andre af hans mere kendte efterfølgende. Det vil jeg muligvis også, men ikke foreløbig.

”Tyvenes marked” er nogle steder ret morsom og meget velskrevet, men den er desværre også ganske enkelt for langtrukken i handlingsforløbet. Jeg sad flere gange og overvejede at droppe bogen, men tænkte at jeg ville give den en chance, da den trods alt var morsom indimellem.
Nu er jeg glad for at jeg læste den færdig, men omvendt føler jeg egentlig ikke jeg ville være gået glip af noget, hvis jeg havde ladet være. Er man Guilloufan vil man sikkert sidde og smæske sig i alle ordene, men vil man bare gerne læse en god krimi, så er den ofte meget langtrukken og svær at kæmpe sig igennem. Det var under alle omstændigheder min oplevelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter