0 kommentarer

Tyvenes marked af Jan Guillou

af d. 28. juni 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

381

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-888-8

Originaltitel

Tjuvarnas marknad

 

Ewa Johnsén er Politiinspektør i Stockholm og tilknyttet det Svenske bagmandspoliti. Pludselig bliver hun midlertidigt flyttet til en lille afdeling, som skal efterforske nogle tyverier i 10 millioners klassen, alle begået hos nogle rigmænd som omgås hinanden privat. Tyverierne ligner hinanden, og fremgangsmåden er den samme. Alarmsystemet slås fra, der stjæles nogle kostbare malerier og de dyreste vine i vinkælderen. Det hele køres væk i den bil, der tilfældigt befinder sig i garagen. Er det forsikringssvindel eller har Stockholm fået en virkelig professionel tyvebande med forstand på vin og kunst?

Samtidig kan Ewa ikke helt slippe den sag, som hun arbejder med hos bagmandspolitiet.
En harddisk tilhørende en mistænkt bagmand bliver tilsendt Ewa anonymt, og her er alle beviserne, som kan fælde ikke alene den mistænkte, men også et utal af andre skumle personager, bl.a. et par suspekte advokater. Men hvordan går det til at harddisken havner hos Ewa?

Der er en god kriminalhistorie i bogen, men der er også en smuk kærlighedshistorie, garneret med Jan Guillou’s markante politiske holdninger. De trænger tydeligt igennem når vi følger Stockholms nyrige og deres mere eller mindre spolerede afkom.
Det er en god bog, ikke en af Guillou’s allerbedste, men alligevel fortjener den fire stjerner.
Læs den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter