0 kommentarer

Trøsteren af Karin Wahlberg

af d. 5. maj 2014
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

447

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7055-950-8

Originaltitel

Tröstaren

Udgave

1.udgave

 

Efter endt læsning er jeg rigtig irriteret over titlen “Trøsteren” – for det er mig en gåde, hvorfor forfatteren har valgt netop denne titel. På svensk hedder den det samme, så det er ikke et dumsmart navn opfundet af en dansk forlægger.

Når det er sagt, så er det en spændende bog. Ikke stor litterær kunst, men flydende og ganske underholdende.

En midaldrende kvinde går hjem gennem Oskarshamn efter en hyggelig aften i byen med veninderne. Pludselig hører hun nogle klynke-lyde fra kirkegården – og så tager historien ellers fart herfra.

Kvinden bliver skudt og på hospitalet må man i gang med en række komplicerede operationer for at redde hendes liv.

Da politiet får fat i ægtemanden er han meget ulykkelig og knust over, hvad der er sket med hans kone og da konen få dage efter findes død i hospitalssengen trods lægens løfte om at hun var i bedring, anklager han hospitalet for lægesjusk.

Parallelt med opklaringen af skuddramaet, afsløres det for læseren, hvor klynke-lydene på kirkegården kom fra, og den historie er ganske uhyggelig.

Jeg har ikke læst Karin Wahlberg før, men det var hyggeligt at stifte bekendtskab med hendes hovedfigurer overlæge Veronika Lundborg og kriminalkommissær Claus Claesson, der begge er troværdige figurer i Wahlbergs univers.

En fin “engangs-bog” til stranden eller en regnvejrsdag.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter