0 kommentarer

Bogen om dig af Claire Kendal

af d. 7. maj 2014
Info
 
Sideantal

297

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-37728-4

Originaltitel

The Book of You

 

“Jeg ved du har holdt øje med mig, siden jeg gik hjemmefra. Jeg kan ikke lade være med at spørge, hvad du laver her, selvom jeg godt ved, at dit svar ikke vil være sandfærdigt.

Dine øjne laver den der blinkebevægelse igen. Det sker, når du er nervøs. “Jeg var bare ude at gå, Clarissa”. Pyt med, at du bor i en landsby næsten otte kilometer væk. Dine læber bliver blege. Du bider i dem……”Du opførte dig underligt på arbejde i fredags, Clarissa, sådan at gå din vej midt i oplægget. Det synes alle”. Jeg får lyst til at skrige, når du hele tiden nævner mit navn på den måde. (side 13).

Clarissa Bourne er en kvinde i slutningen af 30’erne, der bor i den engelske by Bath, hun har fast job på universitetet og har på overfladen en normal tilværelse. Men det er kun på overfladen, for Clarissa har de sidste 3 måneder levet i daglig frygt for sin kollega Rafe, der efter et one night stand er begyndt at stalke hende.

Rafe er en skræmmende og utilregnelig mand, der ikke vil acceptere et nej, han forfølger Clarissa på gaden, lægger utallige telefonbeskeder hver dag, kontakter Clarissas venner for at få informationer om hende og sender uønskede gaver i form af sorte roser, chokolader, undertøj og udklip fra digte og romaner hvor kvinder bliver slået ihjel. Rafe ønsker et forhold med Clarissa selvom hun udtrykkeligt har frabedt sig enhver form for kontakt.

Clarissa er skræmt fra vid og sans, især hun har fundet ud af, at Rafe’s ekskæreste er sporløst forsvundet og hun nu selv frygter for sit eget liv.
For at slippe for Rafe melder Clarissa sig som nævning i en retssag, der føres i Bristol, hvor en anden kvinde har været udsat for forfølgelse, voldtægt og overfald. En ubehagelig sag for Clarissa at være nævning i fordi hun identificerer sig med ofret i sagen.

Retssagen giver dog ikke fred for Rafe, men lærer Clarissa tips til hvordan hun skal få skovlen under Rafe for at slippe for chikanen og de konsekvenser det har for hendes hverdag. Ikke at hendes anstrengelser bærer frugt for Rafe fortsætter ufortrødent sin syge adfærd.
Romanen afdækker Clarissas hverdag med stalking, ligesom bogen følger retssagen mod den anden kvinde, der har været udsat for lignende chikane. Der er detaljerede beskrivelser af stalking og af hvordan både offer og gerningsmand er skruet sammen i hovedet.

“Bogen om dig” er en skræmmende bog, det er overvældende og uhyggeligt at læse om hvad nogle mennesker kan finde på for at få opmærksomhed, ligesom det er skræmmende at få adgang til hvordan et sygt sind fungerer indefra.

Sjældent har jeg læst så overbevisende og velskrevet bog om så alvorligt et emne. Romanen er afsindigt spændende, overbevisende i både handling og personbeskrivelser, nervepirrende og forfatteren har lagt et enormt researcharbejde i at skrive romanen.

Jeg har kun rosende ord at sige om “Bogen om dig”, emnet er relevant, bogen er gennemarbejdet og meget overbevisende, jeg kan kun sige “Læs den bog”, den er aldeles fremragende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter