0 kommentarer

Trianglen af Jokum Rohde

af d. 23. juli 2016
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

162

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7973-788-4

Udgave

1. Udgave

 

Det var en spøjs bog at gå igang med at læse. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet, men i hvert fald var det ikke det, som jeg læste, og det var så til gengæld en fordel. Jeg havde åbenbart regnet med, at bogen slet ikke ville fange, men det må jeg sige, den gjorde fra start af.

Den handler om en mand med høreskade, som skriver teaterstykker. Han forelsker sig i en bestemt skuespillerinde, og alt hvad han foretager sig kommer på en eller anden måde til at handle om hende og den besættelse af hende, som han ender med at have. Ikke at der ikke er andre kvinder i hans liv, men det er altid hende, han vender tilbage til.

Hans høreskade udvikler sig til tinnitus, og han bliver panisk angst for at det aldrig forsvinder, hvad det jo reelt ikke kan. Men han bilder sig selv ind, at hvis han undgår ordet, ikke læser det, ikke siger det, ikke snakker om det, så findes det ikke. Men han kan ikke styre, hvad andre siger, så han er et nervevrag til sidst. Og da tinnitussen også giver ham søvnløse nætter, ender han med at lide af voldsomme angstanfald, hvor det eneste der hjælper er høj musik.

Men det må ikke være musik af David Bowie! Hvorfor det ikke må det, syntes jeg kommende læsere selv skal finde ud af.

Bogen er velskrevet og fangende. Man læser den hurtigt, da det ikke er en stor tung roman, men en roman med noget på hjerte. Og man føler man kommer til at kende hovedpersonen rigtig godt. Så det er faktisk interessant at læse bogen. Og den efterlader helt sikkert et indtryk, da man både bliver underholdt, får noget at tænke over samt kan genkende livssituationer i bogen. Vi er jo alle en smule paranoide, angste, bange for virkeligheden. Og vi vil gerne lade os bilde ind, at der er noget, som er bedre end det, vi allerede har.

En bog der helt sikkert kan anbefales. Jeg giver den dog ikke den sidste stjerne, da jeg ikke tror den henvender sig til alle. Der skal fx helst være en interesse for teatrets verden og for bøgernes verden, for ellers vil man nok finde bogen kedelig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter