0 kommentarer

Trækopfuglens krønike af Haruki Murakami

af d. 17. december 2009
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

635

Udgivet

2001

ISBN

87-7724-857-0

Originaltitel

Nejimaki-dori kuronikure

Udgave

1.udgave

 

Nogle mennesker søger Gud fordi de savner indhold i deres liv. Murakami viser at livet er fuld af magi og mystik uden at man behøver at blande Vorherre ind i det. Det kan virke absurd og surrealistisk, at man skulle kunne tale med katte eller blive klogere af at sidde i dagevis i en dyb brønd. Men hvis man tænker på brønden som et billede på sjælens dybder giver det måske mere mening. Hovedpersonen Okada søger således efter sin forsvundne kone, Kumiko, og mener at være i kontakt med hende på et underbevidst plan.

“Trækopfuglens krønike” handler blandt andet om grænselandet, hvor fantasi, drøm og virkelighed glider over i hinanden og forstanden kommer i fare. Om sjælelig forbundethed og kollektiv (u)bevidsthed…

Murakami er mageløs og jeg må lede i andre kunstarter for at finde et univers, der kan minde om Murakamis, nemlig landsmanden Miyazakis magiske tegnefilm, med titler som ”Min nabo Totoro” og ”Chihiro og heksene”. “Trækopfuglens krønike” er så handlingsmættet som “1001 nats eventyr” og ligeså proppet af symboler og metaforer som H.C. Andersen, så en kortfattet handlingsbeskrivelse er nærmest en halsløs gerning… Ligesom de fleste andre af Murakamis bøger er Trækopfuglens krønike som et moderne eventyr, her med en ung fyr, der i sin søgen efter sin forsvundne kone gør sig de mærkeligste erfaringer. “Trækopfuglens krønike” er måske den mest fantastiske bog, jeg nogensinde har læst! Den vil kunne læses mange gange med ny indsigt hver gang. Mesterværk….

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter