0 kommentarer

Frode – og alle de andre rødder – En rablende skør krimi for børn og andre fornuftige folk af Ole Lund Kirkegaard

af d. 8. september 2008
Info
 
Sideantal

74

Udgivet

2004

ISBN

87-01-95621-3

 

‘Frode’ var en af mine yndlingsbøger som barn. Det var lårklaskende morsomt at høre om Frode, der kaster remoulademadder på tavlen midt i dansktimen. Til min glæde må jeg konstatere, at jeg som voksen finder den samme glæde i bogen.

Frode bor i hjørnehuset sammen med sine forældre. Nede i stueetagen bor den koleriske brokrøv Hr. Storm. Han har det meget svært med al den ballade, der følger i kølvandet på den syvårige Frode og alle de andre rødder. Ovenpå bor Irene TV og fru Ravn, to ældre damer der godt kan lide at drive lidt godmodigt gæk med den stakkels Hr. Storm.
I skolen laver rødderne en masse fis og ballade. Og læreren er helt fænomenal. Hør bare beskrivelsen af ham: ‘Læreren var en høj mand med tyndt skæg.’ En mere præcis og fyldestgørende beskrivelse findes vel næppe!
Frode og rødderne jagter en mystisk tyv, der altid kører på løbehjul, – selveste løbehjulstyven.
Ole Lund Kirkegaard er dejligt løssluppen, og det er en fryd for alle børn (og os andre voksne børn) at høre om Frode og alle de andre rødder. Om lille Dille, der slet ikke kan lade være med at bande, selvom han ikke må. Og om at smide remoulademadder efter læreren.
Dette er uden tvivl en af Kirkegaards bedste bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter