0 kommentarer

Tilgiver dig af Nis Jakob

af d. 21. april 2017
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

192

Udgivet

2017

ISBN

9788792970879

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Nis Jakob (1961) debuterede i 1999, og det er siden blevet til 12 romaner. Sidste år kom Tigerbjerget som jeg læste sidste år med stor glæde, så forventningerne er høje. Læseoplevelsen stod mål med forventning selv om stilen er noget anderledes i “Tilgiver dig”. Vi følger en ukendt fortæller, der fra celle på en psykiatrisk afdeling forsøger at finde frem til, hvad der er sket og hvorfor vedkommende er så tom indeni.
Parallelt følger vi et drama der udspiller sig mellem fire mennesker. Janus den 40 årige folkeskolelærer og gift med Tea, Simone den unge skolevikar og hendes ven Thomas. Lykkens veje er uransagelige, og da Janus og Simone kommer til at arbejde sammen, mister han sit hjerte til hende med det samme. Det er dog ikke umiddelbart gengældt, men Janus er ihærdig og tingene udvikler sig, hvilket får store konsekvenser for de fire mennesker, der er bogens omdrejningspunkt.
Jeg synes Nis Jakob har formået at skildre personerne og de følelser de gennemløber, på en meget gribende måde. Det er en bog man sluger og bliver draget ind i, og jeg føler mig meget tilstede under læsningen. Bogens tryk gør, at den er behagelig at læse, også selv om synet er blevet lidt svagere, og størrelse og vægt gør den yderst velegnet til sengelæsning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter