0 kommentarer

Hvis en vinternat en rejsende af Italo Calvino

af d. 15. september 2011
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

238

Udgivet

1984

ISBN

87-7445-206-1

Originaltitel

Se una notte d'inverno un viaggiatore

Udgave

1.udgave

 

Det er en dejlig ting at gå ud at købe en bog, som du med stor forventningsglæde går i gang med, når du atter er nået indenfor hjemmets rammer. Det er endnu bedre, når det viser sig at være en fantastisk spændende bog. Hvad der ikke er så fedt, er når en trykfejl har fundet sted og den gode læseoplevelse forstyrres eller måske endda afbrydes. Dette sker desværre for “Hvis en vinternat en rejsende”s hovedperson og efterlader denne med stor frustration. Den ekstra krølle på halen, og det, der er med til at gøre denne bog til en klassiker, er, at du som læser er denne hovedperson.

Calvinos roman forholder sig altså i høj grad til læserens rolle og nedbryder dermed det gamle skel mellem forfatter, værk og læser. Her bliver det virkelig tydeligt, at man inddrager sig selv, når man læser bøger – gode bøger i hvert fald.

Den stakkels læser skynder sig at få byttet bogen og håber nu på en fortsættelse. Det viser sig at være en helt anden historie, der er kommet med hjem, men heldigvis er denne også vældig spændende. Som man måske kan gætte sig til, starter et indviklet eventyr på jagten efter fortsættelsen på den fortabte historie og på jagten efter læseren. Bogen har mange gode overraskelsesmomenter og så skriver Calvino altså bare godt.

Italo Calvino er en af mine yndlingsforfattere og de fire bøger, jeg indtil videre har fået læst af ham, er alle vidunderlig læsning. Skynd dig at få tilføjet ham til ‘have-to-read-listen’!

*
Denne anmeldelse er et bidrag til Bogrummet.dks sommerkonkurrence 2011.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter