0 kommentarer

The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making af Catherynne M. Valente

af d. 31. marts 2015
Info
 
Sideantal

247

Udgivet

2011

ISBN

978-0-312-64961-6

Originaltitel

The girl who circumnavigated Fairyland in a ship of her own making

Udgave

1.udgave

 

Historien om pigen September der tager afsked med sit lille hjem for at tage til Fairyland er simpelthen så sød og underholdende på sin helt egen måde. Forfatteren Valente har formået at skabe en fuldstændig usandsynlig vanvittig verden, som man alligevel tror fuldt og fast på fordi den hænger sammen i sin galskab, og humoren sprudler fra hver side. Dog vil jeg sige at man skal kunne forstå den spøjse og specielle humor for at blive fanget af bogen, der er nok nogle som bare vil finde den mærkelig.

September tager af sted mest af alt fordi hun keder sig derhjemme med opvasken og hun vil bare gerne opleve nogle eventyr, og det skal jeg love hun får lov til. Med diverse interne referencer både til Alice i Eventyrland og Troldmanden fra Oz er historien en sammenkoblet fortælling om en pige der gerne vil hjælpe alle på sin vej og samtidig beskytte sine nye venner. For September som hovedperson er bare så sød, hun har hjertet på det rette sted – det meste af tiden – og alligevel er hun hudløst ærlig, så man kun kan holde af hende som hovedperson. Man bliver fanget i hendes ønske om at tage på eventyr og snakke med hekse og venlige drager og klare de opgaver hun bliver udsat for.

Den her historie er simpelthen så fængende at det føltes som om jeg fløj med September på hendes leopard, at jeg sejlede med hende på hendes hjemmebyggede skib og græd lidt med hende når hun var trist. Sproget var så underholdende og finurligt at jeg bare gerne ville have læst mere da historien var slut. Derfor glæder det mig også kun at der kommer flere bøger i serien, så jeg kan vende tilbage til Fairyland med September når hun skal tilbage.

“One ought not to judge her: All children are heartless. They have not grown a heart yet, which is why they can climb tall trees and say shocking things and leap so very high that grown-up hearts flutter in terror. Hearts weigh quite a lot. That is why it takes so long to grow one. But, as in their reading and arithmetic and drawing, different children proceed at different speeds. (It is well known that reading quickens the growth of a heart like nothing else.)”

 

Lån bogen på  Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter