0 kommentarer

Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen

af d. 18. oktober 2019
Info
 
Sideantal

20

Udgivet

2019

ISBN

9788793338913

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Når der er små børn i huset begynder man også at interessere sig for børnebøger – både klassikere som man selv læste som barn, men også nyere børnebøger testes for afkommet.

”Tæl med Tjugga” er en illustreret bog om bjørnen Tjugga der skal lære at tælle til 10. Bogen er på 20 sider, og der er et enkelt tal og et enkelt ord på hver anden side sammeholdt med et billede. Eksempel: ”1 regnbue” og et billede af en regnbue og bjørnen Tjugga, der kigger på regnbuen eller ”4 mariehøns” og et billede af 4 mariehøns, hvoraf en mariehøne sidder på en gynge. Det er især billederne af mariehøns, der har haft min datters interesse når vi har læst bogen. Dog er der også nogle billeder af brombær – og dem har min datter også set sig lun på.

”Tæl med Tjugga” er en opbyggelig og lærerig bog da den – som titlen mere end antyder – kan lære mindre børn at tælle til 10.

Dog vil jeg sige, at illustrationerne faktisk er væsentligt bedre end selve indholdet. Farverne er så fine og billederne meget flotte, det er noget, der virkelig tiltaler mindre børn.

Dette er en lille, fin og lærerig bog, som er god at bruge som godnatlæsning, men som sikkert også kan bruges som højtlæsningsbog i vuggestuer eller børnehaver. Den får i hvert fald ros med fra denne anmelder, der er begejstret for bogen – og anmelderens 2-årige datter tilslutter sig begejstringen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter