0 kommentarer

Stjernejæger af Michael Gregaard

af d. 2. november 2017
Info
 
Sideantal

144

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93347-46-5

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Jeg er faktisk meget i tvivl om hvor jeg skal placere denne bog, dette værk. Om den er en roman eller om den er som der står på den: prosa. Jeg ved ikke helt hvordan jeg selv ville kategorisere den. Men speciel og interessant er den helt klart. Og de smukke billeder i bogen som giver et godt samspil med resten giver en anden dybde. Jeg vil næsten kalde bogen et kunstværk, da det indeholder så mange forskellige ting.

Der er noget faglitterært over den samtidig, selv om det på ingen måde er en fagbog. Det giver sikkert ikke meget mening, men man vil forstå det når man læser den.

Jeg kunne rigtig godt lide at læse bogen. Den gav mig i den grad noget at tænke over også selv om der er en reel historie i den, som er noget mere enkel.

Man følger et døgn i Palles liv. Palle observere alting. Han studerer ting nøje og bruger sin synssans meget til at opfatte hele verden omkring sig. Han oplever nærmest en symbiose med dele af naturen, stjernehimlen især, og hans oplevelser er spændende som læser at følge med i på afstand. Hans fascination af filmens verden ved jeg ikke helt om jeg kan følge, men det giver fint mening i forhold til den måde han oplever det hele på. Så ud fra hans eget synspunkt så giver det ham blot lidt mere personlighed.

Bogen er rimelig hurtigt læst, men man kan bruge ret lang tid på at tolke billederne, hvilket jeg personligt nok fandt endnu mere spændende. Jeg tror aldrig jeg har læst noget som dette før, jeg ved i hvert fald ikke hvad det skulle være. Og jeg håber mange vil give bogen her en chance, selv om man måske ikke ved første øjekast tænker at den er noget for en. Nogen gange skal man prøve noget nyt. Det er jeg super glad for at jeg gjorde.

Så hvis du tør, så vil jeg sige god fornøjelse!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter