0 kommentarer

Efter dig af Jojo Moyes

af d. 14. oktober 2015
Info
 
Sideantal

399

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4193-1

Originaltitel

After You

 

Jojo Moyes gennembrudsroman “Mig før dig” var virkelig en bog, der rørte mange læsere, også mig. At der skulle komme en opfølger til denne er jo næsten utroligt, men sandt er det, og forventningerne kan kun være skyhøje.
Louisa har efter et stykke tid i udlandet købt sig en lejlighed i London. Hun prøver at indrette sit liv uden Will, men det er bestemt ikke nemt. Slet ikke når hun føler, at hun gør det stik modsatte af, hvad Will ville ønske hun gjorde. Men det destruktive har grebet hende og hun kan ikke rigtig give slip på sin sorg.
Hun har fået et job i en lufthavnsbar og har ikke rigtig fået nogle venner, og en aften går det helt galt for hende, da hun simpelthen falder ned fra taget! Hendes familie er sikker på, at det var et selvmordsforsøg, og da Louisa bliver udskrevet fra hospitalet, får de hende til at følge en sorggruppe, med andre der har mistet.
Samtidig banker en ung pige på hendes dør, Lily. Hun leder efter sin far som hun aldrig har kendt…. Louisa tager Lily under sine vinger, men må erkende at livet med en teenager er hårdt. Hun forsøger at få Lily genforenet med sin familie, men det er en svær opgave. Og Louisa har også andre ting at tænke på. Hun indleder en romance med ambulancemanden Sam. Men tør hun knyttet sig til en ny, når angsten for at miste er så stor?

“Efter dig” var i starten ret skuffende. Fyldt med klicher og for mange forudselige begivenheder. Men historien er som altid i Jojo Moyes bøger ganske gribende, og jeg måtte da også overgive mig alligevel. Den var svær at lægge fra sig, da handlingen først begyndte at tage fart.
Hele historien med den unge Lily ved jeg dog ikke rigtig, hvad jeg skal synes om. Det virker lidt for nemt at opfinde en ukendt datter, men beskrivelsen af hende er meget rørende, og man er ikke i tvivl om, at hun ikke har haft det nemmeste liv.
“Efter dig” lander på 3 stjerner fra mig, forventningerne var måske lidt for høje. Men jeg kan kun opfordre dem, der ikke har læst “Mig før dig” om at gøre det, ikke mindst mens vi venter på filmen, der kommer i 2016.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter