0 kommentarer

Stjernebogen af Ben Okri

af d. 14. maj 2009
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

468

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7973-305-3

Originaltitel

Starbook

 

I et smukt og idyllisk land ligger en prins syg. Landet ligger i sorg. Kongen, kendt for sin perlende altomspændende latter, er anspændt. Prinsen selv; forelsket.
Men hvad gør man med en forelskelse, når genstanden for ens kærlighed bliver borte? Når hun end ikke kender til ens eksistens?
Idyllen brydes.

Prinsen er ellers af en overmådeligt spørgelysten natur. Kongen, hans far, mores over dette, mens landets råd, hvortil spørgsmålene rettes, er fortvivlede og forvirrede. For hvordan redegør man for et helt folks ondskab? Hvordan giver man svar på, hvor hullerne kommer fra – Og hvad er disse huller overhovedet?

Pigen lever en stille tilværelse. Hun opfattes som sær. Ikke videre attråværdig, men sært indelukket og mere i kontakt med naturen omkring sig end sine medmennesker. Hun ses af andre som en byrde for sine forældre, for hvordan skal hun nogensinde finde sig en mand?

Ih, jeg elskede læsningen af denne bog! Magisk og fortryllende, og uendeligt tiltrækkende. Man har ikke lyst til at forlade dens myteomspundne univers. Det er en utrolig smuk bog om kærlighed og prøvelser, om den enkeltes, men samtidig også om et helt folks problemer.

Læs den!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter