0 kommentarer

Stalker af Lars Kepler

af d. 17. december 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

615

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-12882-6

Originaltitel

Stalker

 

Kepler-parret er tilbage med en yderst spændende krimi med den karismatiske hovedperson Joona Linna. Ved bogens start har Joona været forsvundet i over et år, efter den meget dramatiske jagt på seriemorderen Sandmanden. Sandmanden er nu død, men hvorfor er Joona så væk? Kollegaen Saga nægter at tro, at Joona er død, og begynder at lede efter ham.
Samtidig er en ny seriemorder begyndt at vise sig i Stockholm. Politiet modtager flere videoklip, hvor en kvinde filmes i smug gennem vinduet. Umiddelbart efter findes kvinderne dræbt på meget bestialsk vis. Den nye kommissær Margot forsøger desperat at finde morderen, men denne er altid et skridt foran. I forsøget på at finde spor, beordrer hun en af de dræbte kvinders mænd til at blive hypnotiseret, da han formentlig fortrænger vigtige informationer fra den nat, han fandt sin kone dræbt. Vi stifter nu igen bekendtskab med hypnotisøren Erik, som også var med i første bind af serien. Han får held til at komme ind på den traumatiserede mand, men oplysningerne han får ud, er meget skræmmende. Det ser nemlig ud til, at sporene peger mod en mand, som Erik fik sat bag lås og slå for flere år siden. Men var han så alligevel uskyldig? Erik starter sin egen efterforskning af sagen, men det viser sig hurtigt, at det hele er mere kompliceret og farligt end først antaget. Erik får både morder, politiet og sit privatliv i hælene og han må flygte for sit liv.

“Stalker” er en grum krimi. Den er som de øvrige i serien meget blodig og voldsom. Men historien og personerne er som altid fremragende og de 600 sider flyver afsted. Kepler-parret er gode til at finde på, selvom lidt mindre blod er ønskeligt. Men alt i alt er det en super spændende krimi med et godt plot. Og lur mig om der ikke venter et sjette bind i fremtiden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter