0 kommentarer

Sort natskygge af Ole Clifford

af d. 24. februar 2007
Info
 
Sideantal

398

Udgivet

2006

ISBN

978-87-7055-047-5

Originaltitel

Sort natskygge

Udgave

1.udgave

 

En amerikansk privatdetektiv får til opgave at undersøge en række tilsyneladende tilfældige dødsfald blandt topcheferne i nogle af verdens største medicinalfirmaer. Dette fører ham bl.a. til Tyskland og Skotland, hvor det meste af handlingen kommer til at foregå.

En gammel skotsk loge og nogle efterkommere af forstanderen på et skotsk hospital, som blev lukket af paven i 1500-tallet, sidder på alle de gamle recepter til alskens urtemedicin. Denne urtemedicin kan erstatte det meste af moderne tiders fabriksfremstillede medicin, og logen er villig til at sælge ud af recepterne. Det er selvfølgelig her, at medicinalfirmaerne kommer ind i billedet.

“Sort natskygge” er en letlæst spændingsroman. Den minder en del om Dan Browns romaner, men er knap så okkult. De fleste af ingredienserne er der dog. En amerikansk heltefigur, i skikkelse af en privatdetektiv, et stort medicinalfirma med uanede økonomiske midler til rådighed, en hemmelig loge i Skotland og et superhemmeligt laboratorium på et gammelt Skotsk herresæde.
Romanen er spændende og letlæst, men dog ret forudsigelig.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter