0 kommentarer

Hjælp, det er jul! af John Grisham

af d. 24. februar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

140

Udgivet

2002

ISBN

87-15-10624-1

Originaltitel

Skipping Christmas

 

Igen en fuldstændig anderledes Grisham-roman og en hylende sjov en af slagsen.

Nora og Luther Krank har lige sat deres voksne datter på et fly til Peru. Datteren Blair, skal lære indfødte børn at læse og har besluttet at bruge julen på dette humanitære hjælpearbejde, om end hun gerne ville have blevet hjemme til den sædvanlige jul hos mor og far. I deres kærlighed til Blair har Kranks nemlig altid gjort julen speciel. Da Luther og Nora, alene sidder tilbage og overvejer hvordan de skal komme igennem julen uden Blair, får Luther en god ide. Hvad nu, hvis de kvittede julen og i stedet tog på krydstogt sydpå? Hvad nu, hvis de tog alle de mange penge, de normalt brugte på pynt, mad og gaver og lagde dem i en pulje som fokuserede på drømmeferien i stedet? Nora er ikke nem at overbevise om at droppe julen, men lidt efter lidt går det. Ferie virker meget tiltalende i en kold tid.

Men alt der kan gå galt med planen, går galt og det er så skægt at læse hvordan Luther og Nora kaperer de situationer de sætter sig selv i, når de proklamerer for dem omkring dem, at de ikke holder jul det år. Naboerne forstår for eksempel ikke hvorfor de ikke pynter hus til den årlige gadepyntningskonkurrence. Kortmanden der normalt sælger dem julekort, kan ikke forstå hvorfor de ikke bestiller i år, har de fundet en anden leverandør…

Den bog er ideel til at læse i december måned, hvis du ikke helt er i julestemning – den satte i hvert fald min julestemning op. Desuden er den blevet filmatiseret med Tim Allen, selvom bogen var mere grundig og humoristisk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter