0 kommentarer

Sluskerne af David Melling

af d. 24. februar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

32

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22623-4

Originaltitel

The scallywags

 

“… og Den Store Stygge Ulv pustede og prustede hele vejen hjem.”

Det er altid den samme historie. Ulve er glubske og dovne og ondskabsfulde. De bider og tuder og griser. Jo jo, vi ved alt om store stygge ulve og deres unoder.
Ikke også?”

Det er blevet tid til gruppefoto i skoven, og alle er mødt op i deres fineste dress, alle på nær Sluskerne, ulvefamilien, som glimrer med deres fravær. Sådan nogle typer, der ikke kan komme til tiden, gider man jo ikke blive ved med at vente på, så de bliver enige om at tage billedet uden Sluskerne. Men bedst som fotografen skal til at knipse, vælter det ind med ulve fra alle sider, så alle vælter ned fra deres pladser under skrig og skrål.

Efter denne uheldige episode bliver dyrene enige om, at de nu har fået nok af Sluskernes uopdragne opførsel. De har ellers alle spist sammen tidligere, men de bliver enige om, at de godt kan undvære deres smaskeri, for ikke at nævne deres ikke helt igennem appetitvækkende kropslugt. Da Sluskerne finder ud af, at de er så upopulære, at de andre dyr i skoven faktisk ikke længere har lyst til at være sammen med dem, beslutter de sig for at øve sig i at blive mere velopdragne. Men hvordan er det nu lige man er velopdragen?

En billedbog med liv og ramasjang i hvert fald lige indtil Sluskerne finder ud af, de vil være velopdragne. Det er en billedbog som mest er sjov og ballade, men handler også om god opførsel og hvordan andre opfatter en når man ikke opfører sig ordentligt.

Bogen er i en virkelig lækker kvalitet med nogle pragtfulde illustrationer. Historien er i sig selv rigtig sød og morsom, men kombineret med illustrationerne er det næsten umuligt ikke at trække på smilebåndet for det er førsteklasses humor. Sluskerne er både sjove, frække og helt ustyrlige. Der sker virkelig noget, når de er i nærheden. Børnene vil helt sikkert ikke kunne stå for den stritpelsede ulvefamilie, og illustrationerne byder på mange små og sjove detaljer, som børnene vil kunne fornøje sig med at kigge på.

Kan læses fra 4 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter