0 kommentarer

Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 4 af Rune T. Kidde

af d. 23. maj 2012
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

1999

ISBN

87-7394-578-1

 

Når hverdagen bliver triviel og lidt gakket galskab er tiltrængt, er Rune T. Kiddes ”ækle æventyr” kærkommen adspredelse. I bind fire svinger det ikke helt som det plejer, men samlingen indeholder alligevel et af de suverænt bedste æventyr: Dummeliden.
I ”Dummeliden” bliver en kælling og en gammel gnavpot forældre til en ganske lille dreng. Han er på størrelse med en tommeltot. Forklaringen er at graviditeten var meget kort. Hjerne havde han ikke og derfor fik han navnet Dummeliden.
Derefter maltrakterer Kidde det gamle æventyr på vanlig vis. Særligt underholdende bliver det, da Dummeliden møder to tyve, der begge hedder Kurt. Dummeliden er smuttet ind på kejser Fedtskægs slot og fører følgende samtale med Kurt og Kurt, som står udenfor:

– Skal jeg hugge hans snabelsko også?
– Hvad er snabelsko for noget? råbte tyvene, som også hed Kurt tilbage.
– Det er sådan en sko, som elefanten har på, når den hopper afsted på snabelen, råbte Dummeliden.
– Hvad er en elefant for noget? råbte tyvene.
– Det er sådan en art forvokset æbleskive med en snabel i den ene ende og en art riskost i den anden, råbte Dummeliden.

Samtalen rundes af med at tyvene konkluderer at kejseren ikke fiser rundt med en riskost i den ene ende og derfor ikke er en elefant, og dermed ikke ejer en snabelsko.
Humoren buldrer afsted, på et ufatteligt genialt niveau.

Samlingen indholdere fem andre æventyr, men de står slet ikke mål med Dummeliden. Derfor tre stjerner, men er du fan, må du absolut ikke snyde dig selv for en spandfuld gode grin med Dummeliden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter