0 kommentarer

Så en morgen af Henrik Nordbrandt

af d. 4. april 2021
Info
 
Sideantal

62

Udgivet

2021

ISBN

9788702311846

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

I starten af året udbrød der en digterfejde i vores hjemlige andedam da digtet ”Glostrup” af Henrik Nordbrandt blev offentliggjort i dagspressen. Et digt, der findes i Henrik Nordbrandts nye digtsamling ”Så en morgen”, der udkom i starten af marts.

Digtet starter med de knarvorne linjer ”Der er ord, der er værre end ordet Glostrup/ Der er steder, der er værre end stedet Glostrup./ Der er dage, der er værre end den sidste / dag i august på en stoppested/ lidt uden for Glostrup.”

Det var et digt, som fik digteren Thomas Boberg op i det røde felt og som fik Boberg og andre forfattere som Merete Pryds Helle og Morten Søndergaard til også at forfatte digte om den københavnske vestegnsforstad (som nogle på en mavesur dag ynder at kalde for ”pestegens-forstad”).

Digtsamlingen havde så at sige allerede fået opmærksomhed inden bogen nåede at udkomme.
Nu er den her så, digtsamlingen ”Og så en morgen”, der er solgt som en digtsamling med undergangsdigte og digte om alderdom, tab af evner og identitet og om mistet kærlighed.

Det lyder jo unægteligt som en digtsamling man kunne blive en kende deprimeret af at læse, men der er reelt set tale om en rigtig glimrende bog, der ifølge denne anmelder er en af forfatterens bedste bøger. Måske nok i virkeligheden forfatterens allerbedste bog overhovedet.

Trods det, at digtene indeholder en foragt for døden og en vis knarvornhed, så er det også en bog, der indeholder en god portion humor og et udsyn mod verden, som denne anmelder finder er en stor kvalitet for bogen.

Henrik Nordbrandt har bedrevet en følsom og reflekteret digtsamling, der efter min mening er suveræn og som jeg er allerede nu er ganske sikker på lander på min top 3-liste over årets bedste bøger når vi rammer december måned.

Fremragende digte og litteratur af ædel aftapning, det er sådan her en bog er skrevet når man som forfatter kan sit kram.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter