NYESTE
Født:
1957, Danmark
Fotograf:
Gorm Valentin

Rune T. Kidde

Født Dalum, Odense.

Autodidakt tegner, skribent og historiefortæller. Har siden 1975 udgivet over 70 bøger i alverdens genrer: Børnebøger, romaner, humorbøger, digtsamlinger, tegneserier, biografier og kunstbøger. Har udgivet en række CD’er i eget navn og skrevet tekster til andre. Har skrevet både teaterstykker, opera, tv-dramatik og filmmanuskripter. Han blev blind i 1990, og har siden da stort set opgivet tegneriet.

Siden 1991 freelancer for Danmarks Radio p1, 2 og 3 med blandt andet egne fortællinger, oplæsninger og rejseudsendelser. Omrejsende historiefortæller siden 1991. Gift 1982 med forlagsredaktør Marianne Sørensen Kidde. ‘Det rimer nu til juleflæsk’ er skrevet sammen med Jørgen Mogensen, som også har illustreret bogen.

Kan foruden den officielle hjemmeside findes i egen afdøde person her

Død 2013. Tegneseriesiden nummer9 har et passende mindeord her

Bibliografi

1979  Historien om de kæmpestore bryster (tegneserie)

1980  Man siger så meget (tegneserie)

1980  Rune T. Kidde (tegneserie)

1982  Gal & normal (tegneserie)

1983  Gjort bedre før (digte)

1984  Må jeg høfligst anmode Dem om at tage denne sag alvorligt! (tegneserie)

1985  Øldrikkerens lille grønne (humor)

1986  En kattens historie (billedbog)

1986  Leveomkostningerne er steget med en femmer pr. halvflaske (biografi)

1986  VM, lige i boldøjet! (illustreret)

1987  Der er ugler i mosen (billedbog)

1987  Eventyr evergreens 1: Den Lilla Møghætte og pulven (tegneserie)

1988  Litterærlige klassikere (tegneserie)

1989  Himmelmaler Madsen og mig (illustreret)

1990  Troldehistorien (billedbog)

1990  De tre bukke bruse (børnebog)

1990  Det fille det falle (tegneserie)

1990  Eventyr evergreen 2: Dolly Dyt og de bøvede bamser (tegneserie)

1990  I ægget bor en kylling (billedbog)

1990  De tre Bukke Bruse (billedbog)

1991  Menigmands guide til det indre marked (tegneserie)

1991  Frit efter H.C.Andersen 1: Prinser, pøbel og prinsesser (tegneserie)

1992  Den sorte Bastian (billedbog)

1992  Bliv rig og smuk med tegneseriemetoden (humor)

1992  Grimt, godt og grusomt (tegneserie)

1992  Frit efter H.C.Andersen 2: I krig og kærlighed (tegneserie)

1992  I krig og kærlighed (tegneserie)

1993  De ærlige (tegneserie)

1993  Gammel kærlighed ruster ikke – den rådner!

1993  Rejsen til Alvilva

1994  På sin post (tegneserie)

1994  Frit efter H.C. Andersen 3: Østerud til verdens ende : De vises sten (tegneserie)

1996  Det værste 1976-1996 (tegneserie)

1996  Hvad hjertet er fuldt af (tegneserie)

1997  Midt i havet, midt i himlen

1997  Øl krummer ikke i sengen

1998  Alt om EU og de andre tyskere (tegneserie)

1998  Det rimer nu til juleflæsk : familien Danmarks julebog per vers (digte & prosa)

1998  Fuglefri (digte)

1998  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 1 (eventyr)

1998  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 2 (eventyr)

1999  101 mak og mesterværker : verdenslitterærlig nedslagsbog fra Ah til Åh (guide)

1999  Adam Stråskægs Paradis, 1: LUSKEBUSKLARVEN I STUBJUNGLEN (børnebog)

1999  Et kattens eventyr (billedbog)

1999  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 3 (eventyr)

1999  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 4 (eventyr)

1999  Øllet blev hans skæbne (humor)

2000  Adam Stråskægs Paradis, 2: PINGO PINDGRIS I STIKKELSBJERG KAKTUSKLØFT (børnebog)

2000  Adam Stråskægs Paradis, 3: VIGGO VINBJERGSNEGL I STRITBØRGE LILLEKRAT (børnebog)

2000  Adam Stråskægs Paradis, 4: Den himmelherlige sommerblomstersol

2000  Da Henry Høj gik over i historien

2000  Fra tegneserier til opera, 25 års ækle æventyr (biografi)

2000  Hønen i posen (børnebog)

2000  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 5 (eventyr)

2001  Eventyret om eventyret (eventyr)

2001  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 6 (eventyr)

2001  Tre små soldater vendte hjem fra grillen og andre anderledes børnesange (børnebog)

2001  Hvor er fyrvogteren? (digte)

2002  Rune T. på stribe 1: Den Lilla Møghætte og pulven (tegneserie)

2002  Rune T. på stribe 2: Litterærlige klassikere (tegneserie)

2003  Historien om Ælla og Ælmer Æsel (børnebog)

2002  Rune T. på stribe 3: Høvlens hund og Ib Å (tegneserie)

2002  Rune T. på stribe 4: Pissehuen og andre sælsomme tragedier (tegneserie)

2002  Prinsesse Himmel-i-mund (illustreret)

2003  Guide til den Øvrobæiske Union (illustreret)

2003  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 7 (eventyr)

2003  Ækle æventyr, samlet udgave (eventyr)

2004  Forfattere, fyndord og folkemunde (udvalg)

2004  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 8 (eventyr)

2004  Sørøver Skumskæg og andre historier (børnebog)

2005  Klaskepot (børnebog)

2005  Tossepose (børnebog)

2005  Året rundt på gulvet – hyldest til ottetallet (digte)

2005  H.C. Anderledes (eventyr)

2006  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 9 (eventyr)

2006  Grimmere end Grimm

2006  Krigen om Klatkagebjerget og andre historier (sange)

2006  Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr – 10 (eventyr)

2006  Rune T. på stribe 5: Adolf Unterbiss Incorporated (tegneserie)

2006  Rune T. på stribe 6: En streg i regningen (tegneserie)

2007  Bøh-bob og bøllemændene og andre historier (børnebog)

2007  Kruseduller, kragetæer og kreative krumspring (biografi)

2007  Sidi Numans konverterede hest

2008  Hr. og fru Dicht i Island

2008  Øl er øl som Goethe siger (humor)

2009  Julius’ afsind

2010  Adam Stråskægs paradis 1-4

2010  Den Lilla Møghætte og pulven (børnebog)

2010  Hærge-Hans og Grimme Grete (børnebog)

2010  Rune T. på stribe 1-3 (tegneserie)

2011  Sandhedens Djævleklør

2011  De tre dumme svin og den store tykke pulv (børnebog)

2012  Dødssøbølger

2012  På tippen af næsen sidder majonæsen (børnebog)

2013  Prinsessen på tærten

2013  Gravhunden, hejren og bjørnen Knud (børnebog)

2014  Friederikesdal

2015  Kejserens nye kluns

2017  Den store Rune T. Kidde bog (samlet udvalg)

 

Dolly Dyt og de bøvede bamser af Rune T. Kidde

af Jens Markvardsend. 7. april 2022
Endnu en Kidde gendigtning med Rasmus Breinhøis illustrationer, og man kan selv gætte hvilket æventyr der nu skal molestreres. Denne gang foregår det dog uden at hovedpersonerne køres ned på motorveje og helt uden brug af sæbesmelter-, eller haveflisestøbemaskiner – som henholdsvis de tre dumme svin og også Bjørnen Knud endte i. Denne gang er […]

Den Lilla Møghætte og pulven af Rune T. Kidde

af Jens Markvardsend. 6. april 2022
Et af Kiddes bedste eventyr er hans rablende vanvittige gendigtning af Rødhætte. I samarbejde med illustrator Frank Brahe får gendigtningen her nyt liv, originalen er at finde i Kiddes “Søde Sally Sukkertop” serie, med hans egne sporadiske illustrationer. Det nye er at fortællingen er gennemillustreret. Frank Brahe forsøger med sine illustrationer at lægge sig opad […]

Kejserens nye kluns af Rune T. Kidde

af Jens Markvardsend. 29. marts 2022
I kongeriet hvor alle klær sig i kåber af tigermanketotter, zebrasokker og sabeltigertøfler (kun Rune T. Kidde kunne komme på så fjollet formuleret en klædedragt) ligesom deres skøre kejser, er det en sand befrielse da de tre skræddere, Nål, Tråd og Saks dukker op med et tilbud til kejseren: De vil ekvipere ham med det […]

De tre dumme svin og den store tykke pulv af Rune T. Kidde

af Jens Markvardsend. 24. marts 2022
Med en titel der indeholder ordene ‘dumme svin’ er stilen lagt for denne fænomenale, gakkede børnebog. En af den slags der ikke kun indfanger de små, men samtidig har den gevinst at de store (og vi andre, de helt store) får sig et par grin med på vejen. Det er selvfølgelig de tre små grise […]

Prinsessen på tærten af Rune T. Kidde

af Jens Markvardsend. 25. februar 2022
Gæt hvilket æventyr det mon er Kidde forvansker her? Det er nat hos den tykke trøstespisende prins Flæskedrage da det banker på døren. Kongen åbner og udenfor i regnen står den sultne prinsesse Tærtemos. Almindelig gæstfrihed er ikke det der byder kongen at redde prinsessen ind i tørvejr, nej, han er tværtimod bange for at […]

Gravhunden, hejren og bjørnen Knud af Rune T. Kidde

af Jens Markvardsend. 15. februar 2022
Kidde genfortæller her historien om de tre dyr, der skiftes til at invitere hinanden på middag. I den oprindelige fortælling var der ikke meget humor, de tre hovedpersoner havde egoistiske motiver til at sabotere deres gæsters mulighed for at spise det der blev serveret. Kidde sætter en anden stemning fra starten ved at gøre det […]