0 kommentarer

Krakeleringer af Knud Heickendorff

af d. 23. maj 2012
Info
 
Sideantal

187

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92888-19-8

 

Så kom Knud Heickendoffs anden roman, og den er lige så velskrevet som ’Kvababbelser’ der udkom i 2011, samme gode humor og fine fortælleform.
Da jeg sidste år anmeldte ’Kvababbelser’ skrev jeg “..en ting jeg finder befriende, er at vi ikke sovses ind i AIDS…”. Denne bogs tema er dog bygget op omkring AIDS og de følelser, der løber gennem de personer vi præsenteres for. Så jeg tager mine ord i mig igen, for det er lykkedes Knud Heickendoff at behandle dette alvorlige emne med en dybde, der rørte mig meget.

Hovedhandlingen i bogen foregår over 16 dage i december 1994, samt et lille efterspil i august 1995. Ind i mellem bliver vi i fortællinger ført tilbage til slut 70’erne og start 80’erne hvor kærligheden var fri og hashtågerne lå tungt over Thylejeren.
Hovedpersonen Jens, bliver tilkaldt til sin ekskæreste Erik for at tage definitivt afsked. Erik er ramt af AIDS og har valgt selv at slutte livet inden sygdommen bliver for grim – dengang var det at få diagnosen AIDS det samme som at få en dødsdom.
Efter afskeden kommer alle de moralske spørgsmål, er det ok selv at vælge livet fra eller er vi forpligtede til at holde ved til det sidste. Samtidig begynder skeletterede at vælte ud af skabet. Nye sider af Erik dukker op, utroskaben, vennerne han har raget på, bekræftelsen af den snært af mistillid der var i forholdet i sin tid.
Eriks mor ringer også til Jens for at snakke om sin søn, og hele den telefonsamtale rørte mig dybt, den virker så ægte og i al sin overfladiskhed øjner jeg en dybde og en mor, hvis verden er styrtet i grus, men som endnu ikke har erkendt virkeligheden.

Knud Heickendoff beskrivelse af Jens’ gensyn/afsked på hospitalet, hans frygt for at se Erik som død og den angst han selv bærer rundt på, angsten for at han selv skal få AIDS i udbrud, er utrolig. Jeg oplever at komme helt ind under huden på Jens.
En fantastisk bog som jeg på det varmeste kan anbefale…. Og så vil jeg med glæde afvente en ny bog af Knud Heickendoff. Han formår virkelig at beskrive homomiljøet.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter