0 kommentarer

Små klimamonstre – Legepladsen af Helene og Morten Henneberg-Johansen

af d. 29. marts 2022
Info
 
Sideantal

25

Udgivet

2022

ISBN

978-87-9736-020-0

Originaltitel

Legepladsen - Små klimamonstre

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Vi møder de fem små klimamonstre på legepladsen, hvor de har aftalt at mødes. Men de kan ikke lege der, for når de prøver så får de skrald i hovedet. Der er skrald alle vegne. De prøver at finde ud af hvorfor der er så meget skrald og det viser sig at det er nogen fugle som tømmer skraldespande, men egentlig gør de det fordi de leder efter mad. De små klimamonstre vil gerne hjælpe fuglene, så de finder på en løsning så fuglene kan få mad. Men skraldet forsvinder jo ikke, så hvordan skal de nu komme til at bruge legepladsen? Kan de få fuglene til at fjerne skraldet?

Det er en virkelig sød lille historie som vider at hvis vi samarbejder så kan vi gøre meget for at rydde op og gøre det hyggeligt samt undgå at svine rundt omkring. Og det er en historie om at skrald fylder for meget alle vegne. Man lærer noget som barn af denne bog. Og den er hyggelig for de voksne også. Den egner sig i den grad til højtlæsning, men er også fin til større børn som læser selv. Der er små notitser undervejs med fakta om skrald og klima. Og i disse tider hvor der er så meget fokus på at vi skal passe på naturen, miljøet og klimaet er bogen landet på sin rette hylde. Så hvis eller der er nok som læser den, så kan den da sætte lidt forståelse ind i børns hoveder og de kan via fantasien måske endda selv lege at de er klimamonstre for en dag.

Et godt værk og konceptet holder hele vejen. Den er letlæselig og fangende. Og lærerig samtidig, hvilket jo aldrig er helt af vejen.

Illustrationerne er flotte og sjove. Og man kan sidde og lede efter skrald imens man læser. Det er ret underholdende.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter