0 kommentarer

Hollowland af Amanda Hocking

af d. 5. oktober 2017
Info
 
 

Hvis du er til young adult, action og zombier krydret med lidt kærlighed, så kan Amanda Hockings Hollowland være noget for dig.

Romanen handler om den 19-årige Remy, der lever i en verden, hvor zombierne hersker. Hun må forlade den karantænebygning, hun befinder sig i, da den løbes over af de glubske zombier, og hun bare må finde sin lillebror, Max. Det bliver til en rejse gennem et øde Amerika, hvor zombier lurer i mørket, og hvor andre mennesker kan være fjender. Undervejs møder hun andre mennesker, gode og onde. Hun bliver forelsket og hen mod slutningen af bogen, må hun træffe nogle virkelig vigtige beslutninger, der ikke kun har betydning for hende.

Bogen er endnu ikke oversat til dansk, så hvis dit engelsk er godt, og du er til lidt hurtig læsning, så kan jeg anbefale denne bog. Den er skrevet i et let sprog uden for meget pynt, hvilket nogle gange kan være rar læsning. Handlingen er lige på, og spændingen holdes på et højt punkt hele bogen igennem. Der er ikke meget refleksion i bogen, til gengæld er der meget action og en sej kvindelig hovedperson.

Personligt elsker jeg bøger om zombier, så det var en selvfølge, at jeg skulle læse denne. Jeg må sige, at jeg ikke var helt vild med den, men jeg var heller ikke skuffet. Bogen har nogle udfordringer visse steder, som jeg ikke kan afsløre her uden at afsløre noget af plottet. Derudover har vi med en hovedperson at gøre, som udover at være cool, ikke rigtig er så meget andet. Jo vist, åbnes der op for noget mere personlighed hos hende nogle steder, men jeg kunne godt tænke mig noget mere. Plotmæssigt halter den også en lille smule – det hele går meget hurtigt.
Men der er noget ved bogen, som gør, at jeg ikke hader den eller fortryder at have læst den. Måske er det zombierne?

På baggrund af dette giver jeg bogen 3 stjerner. Og til trods for, at den halter nogle steder, så vil jeg stadig anbefale den til dem, der er fans af zombier, for den giver genren et frisk pust.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter