0 kommentarer

Slørede sandheder af Linwood Barcley

af d. 27. september 2019
Info
 
Sideantal

445

Udgivet

2018

ISBN

978-87-426-0027-6

Originaltitel

Far From True
oversætter: Marielle Nielsen Hansen

Udgave

1.

 

Da jeg læste første del af ’Promise Falls trilogien’ var jeg ikke klar over, at det ikke var en selvstændig roman, så jeg følte mig snydt, da der efter endt læsning var rigtig mange uafklarede spørgsmål.

Med denne anden del af trilogien vidste jeg på forhånd, hvad jeg gik ind til, og så er det helt OK at bogen ender dramatisk.

Vi er igen i Promise Falls, en lille by, hvor en masse voldsomme begivenheder finder sted. Vi møder rigtig mange mennesker i bogen, nogle af dem mødte vi også i første del, ’Begravede hemmeligheder’.

Et kæmpestort lærred i en drive-in biograf vælter ned over 2 biler, og 4 mennesker bliver dræbt. En af dem er Adam Chalmer, hvis datter Lucy beder privatdetektiven Cal om hjælp, da hun mener, der har været ubudne gæster i hendes fars hus. Cal opdager et hemmeligt rum i kælderen – et sexrum, hvor der er blevet optaget film – men DVD’erne er væk.

David har – mere af lyst end af nød – taget imod jobbet som PR-mand for den kommende borgmesterkandidat, den utålelige og selvglade Randall Finley.

Sam har store problemer med sine tidligere svigerforældre, som ønsker at overtage hendes søn – og de skyr ingen midler for at få ham.

En ung mand søger spænding ved at bryde ind i garager og stjæle ting, som han ikke har brug for – indtil han en nat bryder ind for sidste gang.

Og så sker der stadig underlige ting, hvor tallet 23 indgår.

Barry Duckworth har nok at se til i jagten på gerningsmænd. Han er begyndt at ane en sammenhæng mellem nogle af de uopklarede forbrydelser.

Det er en amerikansk krimi med masser af action og tju-bang – meget anderledes end en typisk nordisk krimi. Her er både drab, voldtægter, bortførelser, voldelige overfald og påsatte brande. Der sker så meget i Promise Falls, og vi møder så mange personer, at man må holde tungen lige i munden for at holde styr på det hele.Jeg vil klart anbefale, at man læser første del, ‘Begravede hemmeligheder’ før man læser denne, da begivenhederne hænger sammen og handlingen fortsætter i denne bog. Sprogligt hæver bogen sig ikke op, men bogen er spændende og man bliver suget ind i handlingen – for mit eget vedkommende er jeg simpelthen nødt til at læse tredje og sidste del (‘De 23’) for at få svaret på de mange uafklarede spørgsmål.  Bogen slutter dramatisk med (endnu) et drab – selvfølgelig må jeg finde ud af, hvordan det hele hænger sammen.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter