0 kommentarer

Sophie : dronning af Danmark af Vibeke Bruun Arildsen

af d. 26. december 2006
Info
 
Sideantal

215

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05155-9, 978-87-02-05155-1

 

Bogen er en historisk ungdomsroman, fordi den bygger på Sophies virkelige liv som dronning af Danmark og mor til Christian den 4. Sophie var kun 15 år, da hun blev dronning.

Da Sophie var 14 år, levede hun blandt tjenestefolk og rige mennesker på et slot i Mecklenburg, som ligger i Tyskland. Først blev hun undervist i at spille fløjte af en mand, hun ikke kunne fordrage og ikke lærte noget af, men så blev han syg, og lærerens søn overtog undervisningen, og hun begyndte at lære noget og blive god til det. Da Sophie var ombord på et skib på vej til Danmark, fandt hun tilfældigvis ud af, at hertugparret, som var hendes forældre, havde planlagt at få hende gift ind i det danske kongehus. Det forandrede hele hendes liv – for altid.

Historien foregår i år 1571, så man får et indtryk af, hvordan det var at leve i gamle dage. Ellers handler bogen om venskab, kærlighed, et arrangeret ægteskab og livet ved hoffet dengang.

Bogen er skrevet i jeg-form, så man virkelig får et indtryk af hendes liv. Jeg syntes, det er en god ungdomsbog, som man SKAL læse. Bogen er skrevet godt og er nem at læse. Det er en spændende og sjov bog, og den er næsten aldrig kedelig. Men man skal lige lidt ind i den, før den er rigtig god.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter