0 kommentarer

Sjælekisten af Ann Rosman

af d. 10. januar 2011
Info
 
Sideantal

365

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92621-23-8

Originaltitel

Själakisten

 

”Sjælekisten” kører – som så mange andre nye krimier – to parallelle fortællinger, der til smelter sammen til sidst.

En 4-årig dreng er spærret ind i en fugtig og mørk kælder, alt mens han kan høre moderen, mormoderen og de 3 søstre leve livet ovenover. – En ubærlig tanke, men ikke desto mindre hverdagen for en lille dreng, der end ikke har et navn. En dag lykkes det drengen at flygte ind til naboerne – og drengen bliver adopteret af det barnløse ægtepar og får en harmonisk opvækst trods den grumme start på tilværelsen. Men barndommens grusomhed slipper aldrig hans sjæl.

En skoleklasse finder under en udflugt et kvindelig i “Offerlunden” – iført middelaldertøj og knælende ved den gamle Offersten – uden hoved. I landsbyen tæt ved finder den gamle fru Wilson et kvindehoved på sit stakit – midt imellem hendes elskede roser. Kvarteret omtales som “Heksens kvarter” for netop her boede den sidste heks, der blev henrettet i Sverige.

Ved en retsmedicinsk undersøgelse af kvindekroppen og kvindehovedet finder politiet ud af, at der ikke er tale om den samme kvinde – og nu starter Karin Adler og hendes kollegaer fra drabsafdelingen hos Göteborg politi en intens jagt på en sindssyg morders værk. Og der dukker flere makabre overraskelser frem.

Læn dig tilbage og nyd gyset!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter