0 kommentarer

Signe af Lars Johansson

af d. 17. januar 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

592

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04105-7, 978-87-02-04105-7

 

Vi møder her Signe. Signe er pæredansk, gift og skrædder. Hendes mands og hendes forhold er lidt lunkent og da hun indleder en affære med en tysk soldat bliver de til sidst skilt.

Signe tager til Tyskland og lever sammen med Felix og det er virkelig den helt store kærlighed. Men Felix arbejder på en våbenfabrik og har tre børn som Signe ender med at passe og blive reservemor for, da børnenes rigtige mor er død.

Signe og Felix’ mor kan absolut ikke sammen, og Felix’ mor mener at Signe er en horetøs. Derfor må Felix træde i karakter og bede sin mor flytte. Derefter bliver der mere ro og børnene begynder langsomt at acceptere Signe, som de opfatter som en underlig dansk dame der sover på gulvet sammen med deres far.

Grundet krigen er der mangel på mad, og kartofler og kål er den primære kost. Men Signe kommer aldrig rigtig til at mangle noget, da hun er god til at klare sig, både i de perioder hvor Felix ikke er hjemme men også fremover. For på et tidspunkt bliver Felix arresteret og Signe kender ikke den reelle årsag.

Men krigen er ved at nå sin ende og amerikanerne bliver både fjender og allierede alt afhængig af hvem man snakker med. Signe lære dog at begå sig og får bl.a. fundet ud af hvor Felix er henne via amerikanerne. Men det løber ud og hun får ikke bare Felix hjem igen, men må klare sig selv samt passe hans børn sideløbende.

Signe ender selv i fængsel i en kort periode og børnene kommer på børnehjem og sidenhen hjem til deres farmor.

Signe er gravid mens hun er fængslet for hun er blevet voldtaget af en amerikaner. Hun vælger dog at sige at barnet er af en tysk far, da hun ellers kan få store problemer. Barnet forsøger hun at skille sig af med både ved at foretage en abort men også senere ved at aflevere barnet i et andet hjem.

Derefter klare Signe sig bl.a. ved hjælp af nogen amerikanere der sørger for hun kan blive tolk, hun ender dog igen med at sy for folk og på et tidspunkt er hun også nødt til at få sit barn hjem igen. Felix ser hun ikke mere…

Og til sidst i bogen hører man at hun planlægger at vende hjem til Danmark, men det er ikke det vigtigste i bogen da man kan læse om dette i bog 2 der hedder “Signes hjemkomst”.

Bogen er yderst velskrevet og der er lavet en god research.

Man holder med Signe hele vejen igennem, selv når hun lidt naivt nægter at tro på at tyskerne har jødelejre rundt omkring. Hun kæmper for at overleve lige meget hvad der sker og hun har virkelig ben i næsen!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter