0 kommentarer

Sidste skud af Linwood Barclay

af d. 9. marts 2023
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

430

Udgivet

2022

ISBN

9788771078640

Originaltitel

Parting Shot - oversat af Eva Birklund

Udgave

1. udgave

 

Den canadiske krimiforfatter Linwood Barclay fik pæn succes med Promise Falls-trilogien, hvor han lader en syndflod af dødbringende ugerninger regne ned over en mindre, amerikansk by.

Mange læsere elskede det genkendelige univers med den overbebyrdede, overvægtige kriminalassistent Duckworth i centrum og en lang række ærkeamerikanske hoved- og bipersoner rundt omkring.

Never Change a Winning Team, siger man i fodbold. Det samme gør man i bogbranchen. “Sidste skud” er 4. bind i Promise Falls-sagaen, og denne gang er det muligt at læse med uden at have slugt de forrige bøger.

Duckworth står denne gang over for nogle skånselsløse selvtægtstyper, som gør slemme ting ved mænd, som, de mener, ikke er blevet straffet hårdt nok af retssystemet.

Usympatiske Craig forbrød sig mod en pige uden så store åndsevner – han bliver fanget, overhældt med noget, der dufter af kød og honning og næsten ædt levende af en glubsk hund. Det meste af ansigtet og de ædlere dele er væk for evigt.

Brian Gaffney bliver også fanget og får tatoveret en smertefuld besked på ryggen. Hvad den godtroende og godhjertede fyrs forbrydelse består i, står i starten ikke helt klart. Ej heller, om det er de samme hævnere, der stod bag overfaldet på Craig.

Samtidig hyres privatdetektiv Cal Weaver til at beskytte unge Jeremy, som hele USA hader for at have kørt en jævnaldrende pige ihjel, og som en smart advokat har fået tilkendt en betinget straf. En del mener, at han – der i offentligheden er kendt som Den Store Baby – og hans overbeskyttende mor Gloria bør rammes langt hårdere, end tilfældet har maget det.

Barclay klipper rutineret (og skematisk) mellem de to handlingstråde, som efterhånden spidser voldsomt til. Som altid har forfatteren et par fine overraskelser i posen; som altid er man som læser glimrende underholdt; og som altid føles det hele som en amerikansk B-film, hvor plottet er temmelig fortænkt og skuespillerne ikke helt troværdige.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter